30/05/2015

sweet,sour and salty






1 pack (160-180 gms) dry prunes
150-200 gms minced meat
1 tablespoon rice
1 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon pepper
1 tablespoon oliveoil
1 tablespoon minced dill
soak the dry prunes for 10 minutes,cook in boiling water for 10 minutes…
mix minced meat,rice,salt,pepper,cinnamon,olive oil and dill …
 knead to a paste …
fill in the prunes
aline them in your pan with slices of lemon,
 drizzle some olive oil,add 1/2  cup of water and let boil…
cover and simmer for 25 minutes,over low heat !





1 paket (160-180 gr)  kurutulmuş iri siyah erik
150-200 gr orta yağlı kıyma
1 kaşık pirinç
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çaykaşık tuz
1/4 çaykaşık biber
1 kaşık zeytinyağı
1 kaşık doğranmış dereotu
erikleri 10 dakika suda bekletin.10 dakika kaynayan suda haşlayın
kıymaya pirinç, tuz,biber,tarçın,zeytinyağı ve dereotunu katıp, yoğurun
erikleri bu kıymalı iç ile doldurun
küçük bir tencereye limon dilimleri ile sıralı dizin
hafifçe zeytinyağı gezdirip,1/2 cup su ekleyin ve kaynamaya bırakın

tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin




2 comments:

  1. Çok çok şaşırdım...adeta kuru Patlıcan dolması

    ReplyDelete
    Replies
    1. doldururken biraz minik olma dezanatajı olsa da , görüntü,sunum ve tad için değer !!! ;)))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...