1 pack (160-180 gms) dry prunes
150-200 gms minced meat
1 tablespoon rice
1 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon pepper
1 tablespoon oliveoil
1 tablespoon minced dill
soak the dry prunes for 10 minutes,cook
in boiling water for 10 minutes…
mix minced meat,rice,salt,pepper,cinnamon,olive
oil and dill …
knead to a paste …
fill in the prunes
aline them in your pan with slices of lemon,
drizzle some olive
oil,add 1/2 cup of water and let boil…
cover and simmer for 25 minutes,over low
heat !
1 paket (160-180 gr) kurutulmuş iri siyah erik
150-200 gr orta yağlı kıyma
1 kaşık pirinç
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çaykaşık tuz
1/4 çaykaşık biber
1 kaşık zeytinyağı
1 kaşık doğranmış dereotu
erikleri 10 dakika suda bekletin.10 dakika
kaynayan suda haşlayın
kıymaya pirinç, tuz,biber,tarçın,zeytinyağı
ve dereotunu katıp, yoğurun
erikleri bu kıymalı iç ile doldurun
küçük bir tencereye limon dilimleri ile sıralı dizin
hafifçe zeytinyağı gezdirip,1/2 cup su
ekleyin ve kaynamaya bırakın
Çok çok şaşırdım...adeta kuru Patlıcan dolması
ReplyDeletedoldururken biraz minik olma dezanatajı olsa da , görüntü,sunum ve tad için değer !!! ;)))
Delete