say it with raspberry
say it with lemon
say cheese…cheesecake!
zebra cheesecake
crust made with
1 1/2 cups finely crushed gingersnaps
1/2 cup ground almonds
6 tablespoons butter, melted
mix crackers,almonds and melted butter
until combined
press along the bottom and sides of a 9
inch springform pan
place the crust in the freezer while you
prepare the batter
batter mix in three flavors:
raspberry layer:
230 gms cream cheese
1/2 cup sour cream
1/2 cup sugar
2 eggs
1/4 cup flour
1/2 cup raspberry purée,(blend frozen
raspberries in your food processor)
chocolate layer:
230 gms cream cheese
1/2 cup sour cream
1/2 cup sugar
2 eggs
1 teaspoon vanilla extract
1/4 cup milk
1/4 cup cocoa powder
1/4 cup flour
lemon layer:
230 gms cream cheese
1/2 cup sour cream
2 eggs
1/2 cup sugar
2 teaspoons vanilla extract
1/4 cup milk
1/4 cup flour
1 teaspoon lemon extract
1 tablespoon lemon rind
combine all ingredients for each flavor:
use an electric beater at medium speed to
beat the cream cheese,and sugar first!
beat in the flour
add the eggs, 1 at a time, beating well
after each addition until combined
stir in the sour cream and milk until
just combined
and lastly the flavorings,namely
cacao,raspberry,lemon…
whisk at low speed until smooth
now you need to assemble
remove the crust from the freezer
place a scoop (3 tablespoons)of raspberry
batter in the center of the crust
then a scoop of lemon mixture in the
center of raspberry mix
and then a scoop of the chocolate batter
in the center of the lemon mix
repeat the process,alternating between
flavors
bake at 170 C for 40 minutes
after turning off the heat,leave the
cheesecake in the oven to cool slowly for at least an hour
çikolata ile ,
frambuaz ile,
limon ile,
cheesecake yapalım…
zebra cheesecake
tabanı için
1 1/2 cup ince dövülmüş zencefilli
bisküvi
1/2 cup toz badem
6 kaşık eritilmiş tereyağ
malzemeleri karıştırıp,tabanı çıkan
cheesecake kalıbınıza
taban ve yanlara doğru bastırarak yerleştirin
derindondurucuya kaldırıp,iç malzemeyi
hazırlamaya başlayın
üç farklı tat ile oluşturulacak iç
malzeme:
frambuaz katmanı:
230 gm krem peynir (Philadephia türü)
1/2 cup süzme yoğurt
1/2 cup şeker
2 yumurta
1/4 cup un
1/2 cup frambuaz püresi(donmuş
frambuazları blenderda çekin!)
çikolatalı katman:
230 gm krem peynir (Philadephia türü)
1/2 cup süzme yoğurt
1/2 cup şeker
2 yumurta
1 çaykaşık vanilya ekstresi
1/4 cup süt
1/4 cup kakao
1/4 cup un
limonlu katman:
230 gm krem peynir (Philadephia türü)
1/2 cup süzme yoğurt
1/2 cup şeker
2 yumurta
2 çaykaşık vanilya ekstresi
1/4 cup süt
1/4 cup un
1 çaykaşık limon aroması
1 kaşık limon kabuğu rendesi
her lezzetin malzemelerini şu sırayla
birleştirin:
elektrikli el mixeri ile önce orta hızda
krem peyniri ve şekeri çırpın
sonra unu ekleyin
sonra birer , birer yumurtaları…
her ilaveden sonra karıştırmaya devam
edin
yoğurt ve sütü ekleyin
ve son olarak da farklı aromaları ; yani
kakao,frambuaz ve limon
artık üç ayrı lezzette iç malzemeler
hazır…
dondurucudan çıkardığımız cheesecake
tabanına önce çilekli karışımdan 3 kaşık,
hafifçe yayıldıktan sonra ortasına 3
kaşık limonlu karışım,
ve daha sonra da yine ortasına 3 kaşık
çikolatalı karışımdan dökün…
aynı sıra ile tüm iç malzeme bitene dek
üçer kaşık dökmeye devam edin
170 C ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin
fırını söndürdükten sonra , cheesecake
içinde soğumaya bırakın
bir saat sonra kalıbından
çıkarabilirsiniz…
No comments:
Post a Comment