14/04/2014

zucchini bakes...


 
  
 
 


 
 

quick to fix
tender and airy zucchini clouds!
 
 grated zucchini (squeezed out of juice),salt,bread crumbs,
grated parmesan cheese,egg,scallions (thinly sliced),mustard,
crushed garlic if you like,
chili flakes,thyme,black pepper
mix all ingredients
form into patties
place on parchment paper lined baking sheets
bake for 10 minutes in preheated oven,200 C...
turn them and continue baking for another 7 minutes...
serve with cream/yogurt/or on their own !

 
 
 
 aslında bunlar kabak dolmamdan arta kalan içleri değerlendirmek amaçlı yapıldılar!
çabuk,kolay bir tarifle,
puf puf kabaklı mezeler çıktı ortaya...
 
 
 rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak içi
tuz,biber,kırmızı pul biber,kekik
ekmek kırıntısı (galeta unu)
rendelenmiş parmesan peyniri
ince dilimlenmiş yeşil taze soğan
yumurta
hardal
arzu ederseniz ezilmiş sarımsak
hepsini karıştırıp,
yuvarlak oval şekilde formlandırın
yağlı kağıt döşeli fırın tepsisine dizip
200 C ısıtılmış fırında once 10 dakika,
sonar tersyüz edip 7 dakika daha pişirin
krema veya yogurt ile... ya da sade...
hepsi olur! 
 

 

13 comments:

  1. Can we please please get a recipe with weights??? Thank you because I would love to bake these when drowning in zucchini every summer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. let me give you approximate figures;) 2 zucchini ,1 teaspoon salt,2 tablespoons breadcrumbs,1 tablespoon grated cheese,1 egg,3-4 scallions,2 teaspoons mustard ... and seasonings to taste :))

      Delete
    2. Thank you so much - will try them now as I have all ingredients ready to go!

      Delete
    3. I made them and they tasted great but looked rather different from yours - I guess I grated the zucchini more coarsely than you. Will definitely do them again - yum! And my husband loved them, too!

      Delete
    4. these were made by chance actually, in order to use up the interiors of the zucchinis I prepared as for another recipe (stuffed zucchinis!)... and so I blended the interiors with other ingredients in my blender... but of course you may try the same recipe with whole zucchinis,in grated version likewise this recipe I made earlier here: http://g2food.blogspot.co.uk/2013/08/a-bit-of-cooking.html

      Delete
  2. Yours look just great! I am not usually a fan of mucver type things ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thks...hope you like the taste as well ;)))

      Delete
  3. Bir nevi firinda mucver gibi sanirim. Iki tane kabagim var ama yesil sogan yok, normal soganla da olur di mu Gul? Degisik bir seyler ariyordum iyi oldu.
    Sevgiler
    Deniz

    ReplyDelete
  4. 3 tane kabagim vardi ve hemen dun aksam yaptim. Cok lezzetli oldular. Kaldi ki kabak mucevrin hem kizartmasina hem de firinda olanina bayilirim ama bunlar sanki sebze koftesi gibi oldu, galeta uni kivamin tutmasinda cok etkili. Kabak mucveri firinda kek kalibinda ya da tepsid pisiriyordum, kesince estetik/sunum olarak guzel olmuyordu ama bu kabak kofteleri servis icin de cok iyi ;) tam bir fingerfood.
    Sevgiler
    Deniz

    ReplyDelete
    Replies
    1. sevgili Deniz, cevaba yetişemeden yapmışsın bile ;) süper,beğendiğine sevindim... yeşil soğan aslında kurusoğandan daha çok yakışıyor,frenk soğanı da olur... (chives!) hiç koymasan yine olur ;) just improvise! taze otlar yakışır (kekik,nane,tarhun,fesleğen,dereotu, maydanoz ?) ...tamamıyla senin damak tadına kalmış ! afiyetler olsun...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...