all my “equipage” to assemble these mini
cakes were lined up ahead !
I had store bought pound cakes to start
I had my espresso coffee ,prepared way
ahead in the morning
I had the most aromatic,boozy,tasty
cherry pure,reserved from my cherry liquore
(don’t remember?! , check here !)
I had my royal icing,defrosted ( find
here ,the recipe!)
I had my marzipan roll (find here,the
recipe!)
I had bitter chocolate chunks , melted
for coating
cut out circles from the pound cake
lightly wet with coffee
(you may use orange liquor for dampening,
if you are using jam or lemon curd for
filling between layers…
I use coffee as my cherry pure for the
filling is already boozy enough!)
fill these little baby cakes with any
sort of filling you have in hand ;
jam, nutella or lemon curd
mine is cherry puree,aromatized with
cinnamon,votka and sugar!
top with a thin slice of a marzipan disc
(which also facilitates the spreading of
icing over!)
color your icing if you wish and
coat your cakes either with icing or with
melted chocolate
top with decorations
and place them in fridge for the glaze to
set
then store them in airtight containers
until your party
bu mini pastaları bir araya getirmek,
herşey elinizin altında olduğunda, çok
eğlenceli oluyor !
önce biraz tembellik yaptım
marketten “pastaban” hazır pasta tabanı
keklerden aldım
espresso kahvem zaten sabahtan hazır…
en lezzetli dolgu için,taaaaa vişne
likörü yapımından ayırdığım (freezerda bekleyen)
aromatic vişne pürem !
(buraya tık tık)
kaplama şekerim,yine freezerdan çıktı
(buraya tık tık)
badem ezmesi hamurum (buraya tık tık)
ve zaten her zaman evde bulunan bitter
çikolata (eritip,kaplama için )
kekden yuvarlak diskler kesin
çok hafif kahve ile ıslatın
(kahve yerine portakal likörü de
kullanabilirsiniz tabii
eğer ki iç dolgu için reçel,ya da limon
kreması seçerseniz…
ben kahve tercih ettim,zira dolgu için
kullandığım vişne pürem
zaten yeterince “sarhoştu”!)
kat aralarına istediğiniz bir dolgu:
reçel,nutella,limon kreması
üste ince bir tabaka badem ezmezi,disk
şeklinde kesilmiş
(üstünü kaplamada da daha pürüzsüz bir
yüzey yaratıyor,badem ezmesi!)
kaplama şekerini isterseniz renklendirin
ve mini pastalarınızı kaplayın
eritilmiş çikolata da kaplama için
kullanılabilir
üstlerine biraz dekor
buzdolabında bekletin biraz, ki kaplamalar
sertleşsin
they are so lovely and look delicious!
ReplyDelete:)))
DeleteThese are soooOOoo gorgeous. I love them to bits!
ReplyDeleteloved you loved them :D
Delete