18/12/2012

Christmasy spice = cinnamon...









cinnamon stars or so-called "zimtsterne"


tarçınlı yıldız kurabiye, ya da "zimtsterne"




for the dough:

80 gms powdered sugar
50 gms sugar
2 egg whites
200 gms ground almonds
160 gms flour
1 teaspoon cinnamon
1/2 spoon of lemon rind



for frosting: (same as royal icing in my calissons!)

200 gms powdered sugar
1 egg white
few drops of lemon juice




In a bowl combine almonds,flour,sugars,cinnamon and lemon rind.
Beat the egg whites with the whisk,
until the mixture is shiny and tight.
Combine this meringue mix to the dry ingredients,
folding gently to form a dough,
wrap in plastic wrap and let stand in refrigerator for 1 hour.
Preheat oven to 150°C and line out your baking tray with parchment paper.
Get the dough out of the fridge and roll it to 1 cm thick,
cut stars with your cookie cutter...
and place them on your baking trays...
bake them for about 10 minutes,
let cool completely and spread your royal icing on tops...
once dry,store them in an airtight container.
The cookies will get better in taste the next days.


to prepare the frosting:

whip the egg whites, add the lemon juice,then add powdered sugar in batches
and continue beating...
The right consistency is,when you lift the beater,
the ribbon of icing falling back into the bowl
remains on the surface for a few seconds before disappearing.




hamur için:

80 gm pudra şekeri
50 gm tozşeker
2 yumurta akı
200 gm badem (toz halinde çekilmiş)
160 gm un
1 çaykaşık tarçın
1/2 kaşık limon kabuğu rendesi


üstü için: ( calissons tarifimde kullandığım royal icing!)

200 gms pudra şekeri
1 yumurta akı
birkaç damla limon suyu




bademleri,unu,şekerleri,tarçını ve limon kabuğu rendesini bir kapta karıştırın.
Diğer tarafta yumurta aklarını katı kar kıvamına dek çırpın
Bu karışımı kuru malzemeler ile yavaşça karıştırarak bir hamur elde edin ve
stretch filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Fırınınızı 150 C ye ısıtın,ve fırın tepsinize yağlı kağıt döşeyin...
hamuru 1 cm kalınlığında açıp,
yıldız formunda kesin...
ve fırın tepsinize yerleştirip,
10 dakika pişirin...
iyice soğuduktan sonra royal icing ile kaplayınız...
üstteki şeker tabakası kuruduktan sonra,bisküvi kutularında saklayabilirsiniz...



royal icing/kaplama şekerini hazırlamak için:

önce yumurta akını ve limon suyunu hafif çırpın,
sonrasında pudra şekerini iki - üç aşamada katıp çırpmaya devam edin...
çırpıcı telini kaldırdığınızda kurdela halinde akan akışkan,aktığı yüzeyde yavaşça kayboluyorsa,
kıvamı tamamdır!?!
anlatabildim mi , acaba???





8 comments:

  1. Gül, ellerine sağlık. Nefis, damakda eriyen bir kurabiye...Çok severim. Yıldızlardan çam ağacı da göklerden inmiş gibi...
    Çok sevgiler, mutlu seneler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sağol Sare'cim... mutlu yıllar hepimize ;))

      Delete
  2. çok guzelller bende aslinda boyle bir sey hedeflemistim ama hem halim yok hem de leo ustu sari olsun dedi:) fotograflarda çok guzel icingi çok guzel surmussun yaninda kahve dostlar tam noel isiltisina yarasir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestecim, sen zaten kendin yıldızsın! sağlıkla yepyeni bir yıla başlamanın keyfini sür sen şimdi ;) seneye yıldızları donatırız beraber...

      Delete
  3. Nefis olmuş,haftaya yılbaşı partisine hemen yapacağım.ellerinize sağlık..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hem kolay,hem leziz (marzipan havasında),hem de şık ! tavsiye ederim ;)

      Delete
    2. Harika görünüyorlar, ellerinize sağlık. Mutlaka denemek istiyorum. Tarifte yağ olmaması ilginç geldi. Bademlerin yağı yetiyor sanırım.
      Bu durumda çok da hafif olurlar.
      Çok güzel bir blogunuz var, tebrikler

      Delete
    3. çok teşekkürler Işın,yeni yılda yine hep beraber olmak ümidiyle mutlu yıllar diliyorummmm.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...