cinnamon stars or so-called
"zimtsterne"
tarçınlı yıldız kurabiye, ya da
"zimtsterne"
for the dough:
80 gms powdered sugar
50 gms sugar
2 egg whites
200 gms ground almonds
160 gms flour
1 teaspoon cinnamon
1/2 spoon of lemon rind
for frosting: (same as royal icing in my
calissons!)
200 gms powdered sugar
1 egg white
few drops of lemon juice
In a bowl combine
almonds,flour,sugars,cinnamon and lemon rind.
Beat the egg whites with the whisk,
until the mixture is shiny and tight.
Combine this meringue mix to the dry
ingredients,
folding gently to form a dough,
wrap in plastic wrap and let stand in
refrigerator for 1 hour.
Preheat oven to 150°C and line out your
baking tray with parchment paper.
Get the dough out of the fridge and roll
it to 1 cm thick,
cut stars with your cookie cutter...
and place them on your baking trays...
bake them for about 10 minutes,
let cool completely and spread your royal icing on tops...
let cool completely and spread your royal icing on tops...
once dry,store them in an airtight
container.
The cookies will get better in taste the
next days.
to prepare the frosting:
whip the egg whites, add the lemon
juice,then add powdered sugar in batches
and continue beating...
The right consistency is,when you lift
the beater,
the ribbon of icing falling back into the
bowl
remains on the surface for a few seconds
before disappearing.
hamur için:
80 gm pudra şekeri
50 gm tozşeker
2 yumurta akı
200 gm badem (toz halinde çekilmiş)
160 gm un
1 çaykaşık tarçın
1/2 kaşık limon kabuğu rendesi
üstü için: ( calissons tarifimde
kullandığım royal icing!)
200 gms pudra şekeri
1 yumurta akı
birkaç damla limon suyu
bademleri,unu,şekerleri,tarçını ve limon
kabuğu rendesini bir kapta karıştırın.
Diğer tarafta yumurta aklarını katı kar
kıvamına dek çırpın
Bu karışımı kuru malzemeler ile yavaşça
karıştırarak bir hamur elde edin ve
stretch filme sarıp 1 saat buzdolabında
bekletin.
Fırınınızı 150 C ye ısıtın,ve fırın
tepsinize yağlı kağıt döşeyin...
hamuru 1 cm kalınlığında açıp,
yıldız formunda kesin...
ve fırın tepsinize yerleştirip,
10 dakika pişirin...
iyice soğuduktan sonra royal icing ile
kaplayınız...
üstteki şeker tabakası kuruduktan
sonra,bisküvi kutularında saklayabilirsiniz...
royal icing/kaplama şekerini hazırlamak
için:
önce yumurta akını ve limon suyunu hafif
çırpın,
sonrasında pudra şekerini iki - üç
aşamada katıp çırpmaya devam edin...
çırpıcı telini kaldırdığınızda kurdela
halinde akan akışkan,aktığı yüzeyde yavaşça kayboluyorsa,
kıvamı tamamdır!?!
anlatabildim mi , acaba???
Gül, ellerine sağlık. Nefis, damakda eriyen bir kurabiye...Çok severim. Yıldızlardan çam ağacı da göklerden inmiş gibi...
ReplyDeleteÇok sevgiler, mutlu seneler.
sağol Sare'cim... mutlu yıllar hepimize ;))
Deleteçok guzelller bende aslinda boyle bir sey hedeflemistim ama hem halim yok hem de leo ustu sari olsun dedi:) fotograflarda çok guzel icingi çok guzel surmussun yaninda kahve dostlar tam noel isiltisina yarasir.
ReplyDeleteBestecim, sen zaten kendin yıldızsın! sağlıkla yepyeni bir yıla başlamanın keyfini sür sen şimdi ;) seneye yıldızları donatırız beraber...
DeleteNefis olmuş,haftaya yılbaşı partisine hemen yapacağım.ellerinize sağlık..
ReplyDeletehem kolay,hem leziz (marzipan havasında),hem de şık ! tavsiye ederim ;)
DeleteHarika görünüyorlar, ellerinize sağlık. Mutlaka denemek istiyorum. Tarifte yağ olmaması ilginç geldi. Bademlerin yağı yetiyor sanırım.
DeleteBu durumda çok da hafif olurlar.
Çok güzel bir blogunuz var, tebrikler
çok teşekkürler Işın,yeni yılda yine hep beraber olmak ümidiyle mutlu yıllar diliyorummmm.
Delete