24/06/2014

hot sweety!


 

 




chili*lime*honey glazed chicken drumsticks

 

1 1/2 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoons salt
6 chicken drumsticks

place a wire rack on your baking sheet
wash the drumsticks, drying them off using paper towels
sprinkle all over with salt and baking powder mix
place on wirerack and allow to dry,uncovered,overnight in your refrigerator
heat up your oven to 230 C
place the drumsticks on a baking sheet lined with parchment paper,
and then into the oven…
cook for 20 minutes,then  flip them
and cook for an additional 20-25 minutes,until golden brown
 
 
 
 
 
the dressing:
1/4 cup honey
lime juice
a clove of garlic,crushed to a paste
1/2 teaspoon chili flakes
1/4 teaspoon paprika
1/2 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon ground coriander
1/2 teaspoon ground ginger
scallions or chives ,thinly sliced

whisk  all to make your dressing and
brush the your cooked chicken generously with this sauce and serve…



 

 
 

acı*tatlı soslu tavuk butları
 
 

1 1/2 çaykaşık kabartma tozu
1 1/2 çaykaşık tuz
6 adet tavut but (kemikli baget)
 
fırın tepsinizin üstüne tel ızgaranızı yerleştirin
tavuk butlarını yıkayıp,havlu kağıtla kuruladıktan sonra
her tarafına tuz ve kabartma tozu karışımını serpin
ızgara üstüne yerleştirip,üstünü kapatmaksızın,buzdolabında bir gece bekletin
 
fırını 230 C ısıtın
butları yağlı kağıt döşeli fırın tepsisine geçirip,
20 dakika fırınlayın,
tersyüz çevirip,tekrar 20-25 dakika kızarana dek pişirin




 
sos için :
1/4 cup çiçek balı
misket limonu suyu
bir diş sarımsak,dövülmüş halde
1/2 çaykaşık pul biber 
1/4 çaykaşık acı toz kırmızı biber 
1/2 çaykaşık kimyon
1/2 çaykaşık kişniş
1/2 çaykaşık zencefil
yeşil soğan ya da frenk soğanı , ince kıyılmış
 
sos için tüm malzemeyi karıştırın
ve fırınlanmış butlarınızı bu sos ile tatlandırıp
servis edin ...

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...