a cake resembling a bit of "strudel" and a bit of "kuru baklava"
serve as your winning dessert for your Ramadan feast !
"Happy Ramadan"
serve as your winning dessert for your Ramadan feast !
"Happy Ramadan"
Filling mix:
1 egg and 1 egg yolk
90 gms sugar
120ml strained yogurt
120ml hazelnut oil
120 gms semolina
juice of 1 lemon and the zest
100 gms walnuts, grounded (you can use
pistachios if you wish!,I prefer walnuts with cinnamon and pistachios with dried
cranberries)
1 apple,shredded and squeezed of its
juice…
50 gms raisins
1 teaspoon of vanilla extract
1-2 teaspoons of cinnamon
Mix all ingredients till well
incorporated,divide in three portions…
sheets of filo pastry (I used 10 sheets)
20 gms melted butter and 3-4 spoons of
hazelnut oil for brushing the layers
place a filo sheet in a round pie pan,greased
lightly with butter
leaving the excess pastry hanging over
the sides
brush lightly with oil
lay a second sheet on top,brush with oil and
then a third one!
spread one portion of your filling mix
then repeat the same process,with filo
layers and then the filling portions …
finally lay one sheet on top,lightly
brush and fold all the hanging edges towards middle…
bake at 180 C for 38 minutes…
when cool,sprinkle icing sugar on top and
serve with vanilla icecream
iç malzemesi
1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
90 gm şeker
120 ml süzme yogurt
120 ml fındık yağı (ayçiçek de olabilir)
120 gm irmik
1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
100 gm ceviz,kabaca öğütülmüş
(antepfıstığı da kullanılabilir… cevizle
tarçın-elma,fıstık ile kuru kızılcık güzel eşleşiyor)
1 elma,rendelenmiş ve suyu sıkılmış
olarak
50 gm kuru üzüm
1 çaykaşık vanilya ekstresi
1-2 çaykaşık tarçın
Tüm malzemeyi karıştırıp,birbirine
yedirin,üç porsiyona bölün…
baklava hamuru (ben 10 kat kullandım)
20 gm eritilimş tereyağ ile 3-4 kaşık
fındık yağı karışımı (kat aralarını yağlamak için)
hafifçe yağlanmış tart kalıbınıza önce
bir kat baklava hamuru yayın
uçları kabın kenarından sarkıtın
hafifçe yağlayın
2. kat hamuru yayın,yağlayın ve 3. katı yayın
Iç malzeme dolgusundan bir porsiyonu bu
kata yayın
ve üstüne tekrar 3 kat hamur katı,araları
yağlayarak hazırlayın
ve diğer dolgu porsiyonlarla,katları
döşeyip,
en üste bir kat baklava hamuru gelecek
şekilde bitirin
hafifçe yağlayıp,kenardan sarkan
hamurları ortaya doğru katlayın
180 C de 38 dakika , kızarana dek pişecek
soğuyunca pudra şekeri serpip,vanilyalı
dondurma ile sofraya…
Çok pratik ve şık bir pasta-tatlı olmuş.
ReplyDeleteEllerinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim, sevgiler.
eminim tadını da çok beğeneceksiniz... tşk.ler ve şimdiden afiyet olsun!
DeleteAnnem de yapiyor buna cok benzer bir tatli. Strudel de zaten bizim baklavadan gelme bir tatliymis. Hatta Italya'daki Kim Milyoner Olmak Ister? yarismasinda sorulmustu bu soru da ordan ogrenmistim ben de :)
ReplyDeleteDeneyecegim mutlaka.
Sevgiler
Deniz
hem kolay,hem havalı,hem leziz... annen olayı bizden evvel çözmüş zaten :D
DeleteElmalı her tatlı kabulüm :) Çok iştah açıcı görünüyor, fotoğraflar harika zaten. Ellerinize sağlık. İştahımı kontrol etmemi zorlaştıracak bir keşif oldu ama olsun ben çok mutluyum :) Mutlu haftalar.
ReplyDeleteçok çok teşekkürler... yaz-kış elma,tarçın,ceviz kombini benim de vazgeçilmezlerim! size de leziz haftalar...
Deletethis is a showstopper. it's gorgeous!
ReplyDeletevoaww ... such a "gorgeous" comment :D .. thks
Delete