so silky,so soft,so tasty
another teatime treat!
apple rolls
for the dough:
2 1/4 cup flour
1 tbsp corn starch
125g butter
1 tbsp olive oil
3 tbsp icing sugar
1 tsp baking powder
1 egg
2 tbsp yogurt
rind of 1 lemon
for the filling:
2 apples, peeled and grated
½ cup walnut, crumbled
¼ cup sugar
1 tsp cinnamon
icing sugar to coat cookies
preheat oven to 180 C
start making the filling
heat a skillet
and cook apple and sugar in it until it absorbs the juice
add in cinnamon and walnut and cook for a
few minutes
let it cool
mix all ingredients for dough
divide the dough into 10-12 balls
roll each out ,share the filling on each
piece and then roll them up
line a baking pan with parchment paper
and place apple rolls on it
bake for 20 minutes and let it cool
dust with icing sugar before serving
yine çay vakti,ve yine puf puf dokuda,aromalı bir lezzet!
elmalı rulolar
hamuru:
2
1/4 cup un
1 kaşık mısır nişastası
125g tereyağ
1 kaşık zeytinyağ
3 kaşık pudra şekeri
1 çaykaşık kabartma tozu
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
bir limonun kabuğunun rendesi
tüm malzemeyi karıştırarak hamur haline
getirin…
iç malzeme için :
2 elma,soyulmuş,rendelenmiş
½ cup ceviz,kırılmış
¼ cup şeker
1 çaykaşık tarçın
elma ve şekeri tavada orta-kısık ateşte
çevirin,
şekerler eriyip,elmalar suyunu
çekince,tarçın ve cevizleri ekleyip
3-4 dakika daha karıştırarak
pişirip,altını kapatın…
soğumaya bırakın
fırını 180 C ısıtırken,
hamuru 10-12 parçaya bölün,
3 mm kalınlığında açıp,ortaya iç
malzemeden koyun
rulo yaparak kapatın
fırın tepsinize,yağlı kağıt üstüne dizip,
20 dakika pişirin
soğuduklarında pudra şekeri ile kaplayın!
Oh these look so delicious - may I pop around for a cuppa?
ReplyDeletesure... bring over some "air of Provence" ;))) why not "lavender cookies" !
Delete