meatballs & bread
always a winner!
my meatballs composed of
minced meat
chopped onion
an egg
stale bread soaked in water,then squeezed
chopped parsley
salt,pepper,cumin
olive oil
oregano
and my baguettes:
1/4 tsp dry active
1 1/2 cups water
1 3/4 tsp salt
4 cups all-purpose flour
mix dough and let rise 12-14 hours/ until
doubled
punch down and shape loaves,
let rise
covered with floured plastic 1 to 1 1/2 hr/until doubled
spray with water before baking
start bakingat 250 C about 15 minutes/until well-browned
spray with water at 5 minutes, and at 10
minutes during cooking
you need to watch the video here!
köfte & ekmek
her zaman için vazgeçilmezim!
köfteler klasik ev köftesi;)
kıyma,soğan,yumurta,ekmek içi,bol maydanoz,az zeytinyağ,tuz,biber,kimyon,kekik
ama işte asıl can alıcı bagetlerin tarifleri :
1/4 çaykaşık instant kuru maya
1 1/2 cup oda sıcaklığında su
1 3/4 çaykaşık tuz
4 cup un
maya,su ve tuzu bir kapta karıştırın,
unu ekleyip,tahta kaşıkla yapışkan,elastik bir hamur elde edene dek karıştırın
üstünü örtüp,fırınınızın içinde iki katı kabarana dek bekletin (12 saat)
hamuru hafifçe unlanmış spatula söndürüp,yine hafifçe unlanmış bir tezgaha boşaltın
ellerinizi de unlayın ki rahat çalışabilesiniz
hamuru fazla yoğurmaksızın,toparlayıp 4'e bölün,
herbir parçayı ince uzun somunlar halinde şekillendirip,
yağlı kağıt döşediğiniz,ve yine hafifçe unladığınız tepsinize alın
üstlerine az un serpip,keskin bir bıçak ile çizikler atın
üstünü unlanmış stretch film ile kapatıp tekrar kabarmaya bırakın
bir , bir buçuk saat!
fırınınız çok kızgın olmalı 280-250 C lerde!
ve alt rafa bir kap su koyun...
bagetleri fırına atmadan su ile spreyleyin!
yaklaşık 15 dakikada pişecekler,
ancak pişirme esnasında,5. ve 10. dakikalarda yine spreyleme işlemi yapın!
ben buradaki video'yu seyredip,denedim !
You bake your own baguettes - awsome!
ReplyDeletenot all the time,but quite often after I tried this recipe ;)
Delete