29/07/2014

iyi bayramlar...

 
 
 

 

 
4 sheets of güllaç (dry pastry sheets,made of starch)
3 cups  milk
3/4  cup sugar
1 teaspoon pure vanilla extract or 3 to 5 drops rosewater
1/2  cup chopped pistachios
 
bring the milk to a boil,add the sugar and stir until the sugar is dissolved
remove from heat and leave to cool down a bit and add vanilla or rose water
trim your güllaç leaves to fit your serving cups
pour about half of milk mixture into cake pan
gently submerge trimmed güllaç leaves, one by one, into milk to soften slightly,
 then transfer to your serving plates...
layer your softened leaves with sprinkles of pistachios
continue softening and layering remaining güllaç leaves
and pour any remaining milk mixture over leaves in serving dish at the end
chill until most of milk is absorbed and güllaç is cold, about 2 hours
serve sprinkled with pistachios
 


 
4 güllaç yaprağı
3 cup süt
3/4 cup şeker
1 çaykaşık vanilya ekstresi ya da 3-5 damla gül suyu
1/2 cup dövülmüş antep fıstığı
 
sütü kaynatıp,şekeri ilave edin
karıştırarak eritin,altını kapatıp,vanilya aroması ya da gülsuyu ilave edip
 ılımaya bırakın (10-15 dakika)
ilk güllaç yaprağını sütte yumuşatıp,
servis kabınıza göre kesip,yerleştirin
derken ikinci kat,
araya antep fıstığı serpin ve yine katlara devam
bu şekilde dönüşümlü,güllaç ve fıstık katları ile kabınızı doldurun
kalan sütün  tamamını üstüne dökün
ve soğumaya bırakın
servis ederken biraz daha fıstık !


 
 


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...