Soooo fragnant…
Soooo rich…
Soooo smooth…
Creamy fennel soup
2 tablespoons olive oil
2 fennel bulbs, and tender stalks,sliced
2 tablespoons of butter
2 onions, chopped
2
cloves of garlic, finely chopped
1 tsp. coriander seeds
2
cardamom pods, crushed
1/2 tablespoon anise seeds
2
potatoes, peeled-chopped
60ml raki-ouzo-pernod or any pastis-type
liqueur
500ml vegetable stock
125 ml cream
chili flakes
salt and pepper
400g smoked salmon
roast the fennel sliced,drizzled with
olive oil, in the oven(160 C) for 15-20 minutes
melt the butter and sauté the onions and
garlic for 3-4 minutes
roast the all seeds in a skillet pan over
low heat until fragnant,for a minute,
crush them using a pestle and add them to
sautéed onions
now,you may add the fennel to the onion
mix,then the potatoes,
stir for a few minutes,
add Raki and stir until it evaporates
then add the stock,
bring to a boil
simmer for 20-25 minutes
blend the soup into a smooth puree
stir in the cream making sure the soup
does not boil again
slice the salmon into bite size pieces
and add to the soup
season with salt and pepper and chili
flakes
misss gibi bir koku…
farklı tatlarda damaklarda kayıp giden
bir çorba…
rezene çorbası
2 kaşık zeytinyağı
2 baş rezene,körpe sapları ile dilimleyin
2 kaşık tereyağ
2 ufak soğan,doğranmış
2 diş sarımsak,ince kıyılmış
1 çaykaşık kişniş tohumu
2 kakule tohumu,ezilmiş
1/2 kaşık anason
2 patates,küp doğranmış
60ml rakı
500ml sebze suyu
125 ml krema
pul
biber
tuz ve biber
400g somon füme
rezeneyi hafif zeytinyağı ile karıştırıp,
160 C ısıtılmış fırında 15-20 dakika
kızartın
diğer tarafta tereyağında,soğan ve
sarımsağı soteleyin
bir diğer tavada da anason,kakule ve
kişniş tohumlarını kokuları çıkana dek,
bir dakika ısıtın ve sonrasında havanda dövün
sotelediğiniz soğanlara ekleyin
ve sırasıyla rezene ve patatesleri de
ekleyerek çevirin
rakıyı ekleyip,buharlaşana dek pişirin
sebze suyunu katıp,kaynamaya bırakın
ve kaynadıktan sonar kısık ateşte 20-25
dakika pişirin
artık çorbamız oldu sayılır,
blenderdan pürüzsüz olana dek geçirip,
kremayı ekleyin, ancak artık kaynatmayın
içine dilimlenmiş somon fume parçaları
ekleyip servise geçin
tabii tuz,biber ve chili biber ile
tatlandırmayı unutmuyoruz !
No comments:
Post a Comment