custard tartlets
let’s start with preparing the dough for
the tarts:
rub together 225gms of flour,rind of 1 lemon,150gms of
butter
and a pinch of salt until the mixture resembles breadcrumbs
add 75 gms
sugar to this mixture
beat together 1 egg and 1 egg yolk,
and then add them to
the mixture,mixing altogether to form your dough
roll into a ball and wrap with
stretch film
and refrigerate for a couple of hours
at this point ,I used half of
the dough to bake in this recipe
and freezed the other half for later use!
grease
your muffin tins or tartlet moulds
roll out the pastry (2mm thickness),place in
your moulds,
prick it with a fork all over, and bake at 170 C for 10 minutes
remove
when golden brown and allow to cool
and for the custard filling:
bring 250ml of cream almost to the
boil
whisk 5 egg yolks and 35 gms of sugar together till fluffy
then slowly add
the cream into this mix,stirring all the time
pour the mix into the cooled
tartlets,grate nutmeg over the tops
and bake at 130 C for 20 minutes
allow to
cool before serving
yumurta kremalı mini tartlar
önce tart hamuru:
225gm un,1 limon kabuğu rendesi,150gm
soğuk tereyağ ve çimdik tuzu
elimizle ovarak kalın irmik kıvamında birbirine yedirin
75 gm şeker ekleyin
diğer yanda 1 yumurta ile 1 yumurtanın
sarısını beraber çırpıp,
bu
karışıma ilave edin
hepsini karıştırıp,düzgün bir hamur
elde edin
ve top gibi şekillendirip,stretch filme sararak, buzdolabında birkaç
saat dinlendirin
ben bu tarifde hamurun yarısını
kullandım,
diğer yarısını freezer’da dondurdum,
daha sonraki tart tariflerimde
kullanmak üzere…
mini tart kaplarınızı yağlayın
hamuru yaklaşık 2 mm kalınlıkda açıp
kalıplara yerleştirin
bol çatal ile delikler açıp,170 C de 10
dakika hafif kızarana dek pişirin
çıkartınca soğumaya bırakın
iç dolgusu için:
250ml kremayı kaynamaya yakın
ısıtın
diğer tarafta 5 egg sarısı ile 35 gm şekeri çırparak,
pürüzsüz krem
haline getirin
kremayı azar azar bu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın
ve
hazırlanmış tart kaplarının içlerini doldurun
üstlerine muskat rendesi serpip,130 C de 20 dakika pişirin
servis öncesi soğumaya bırakın
No comments:
Post a Comment