17/03/2014

tea time delight







custard tartlets
 
 
let’s start with preparing the dough for the tarts:

rub together 225gms of flour,rind of 1 lemon,150gms of butter
and a pinch of salt until the mixture resembles breadcrumbs
add 75 gms sugar to this mixture
beat together 1 egg and 1 egg yolk,
and then add them to the mixture,mixing altogether to form your dough
roll into a ball and wrap with stretch film
and refrigerate for a couple of hours
at this point ,I used half of the dough to bake in this recipe
and freezed the other half for later use!
grease your muffin tins or tartlet moulds
roll out the pastry (2mm thickness),place in your moulds,
prick it with a fork all over, and bake at 170 C for 10 minutes
remove when golden brown and allow to cool

and for the custard filling:

bring 250ml of cream almost to the boil
whisk 5 egg yolks and 35 gms of sugar together till fluffy
then slowly add the cream into this mix,stirring all the time
pour the mix into the cooled tartlets,grate nutmeg over the tops
 and bake at 130 C for 20 minutes
allow to cool before serving
 

 


yumurta kremalı mini tartlar
 
 
önce tart hamuru:

225gm un,1 limon kabuğu rendesi,150gm soğuk tereyağ ve çimdik tuzu
elimizle ovarak kalın irmik kıvamında birbirine yedirin
75 gm şeker ekleyin
diğer yanda 1 yumurta ile 1 yumurtanın sarısını beraber çırpıp,
 bu karışıma ilave edin
hepsini karıştırıp,düzgün bir hamur elde edin
 ve top gibi şekillendirip,stretch filme sararak, buzdolabında birkaç saat dinlendirin
ben bu tarifde hamurun yarısını kullandım,
diğer yarısını freezer’da dondurdum,
daha sonraki tart tariflerimde kullanmak üzere…
mini tart kaplarınızı yağlayın
hamuru yaklaşık 2 mm kalınlıkda açıp kalıplara yerleştirin
bol çatal ile delikler açıp,170 C de 10 dakika hafif kızarana dek pişirin
çıkartınca soğumaya bırakın

iç dolgusu için:

250ml kremayı kaynamaya yakın ısıtın
diğer tarafta 5 egg sarısı ile 35 gm şekeri çırparak,
 pürüzsüz krem haline getirin
kremayı azar azar bu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın
ve hazırlanmış tart kaplarının içlerini doldurun
üstlerine muskat rendesi serpip,130 C de 20 dakika pişirin
servis öncesi soğumaya bırakın
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...