amaretti , kind of…
100 grams finely ground almonds
100 grams sugar
1 tablespoon all-purpose flour
1
egg white
pinch of salt
1/2 teaspoon almond extract
in a large bowl,whisk almonds, sugar, and
flour
whisk egg white with a pinch of salt until foamy
add the almond extract
then mix with dry ingredients and stir until it comes
together,
kneading with your hands to form a sticky dough
dust your hands with powdered sugar,
scoop out pieces of dough
and roll into balls
place
on parchment-lined baking sheets
let them dry out for 30-40 minutes in the
fridge
then,into the preheated oven,170 C,for
13-15 minutes,
until tops are cracked
acıbadem kurabiyelerini andırıyorlar…
100 gm ince öğütülmüş çiğ badem
(önce haşlayıp,kabuklarını
sıyırıyorum,
kuruduklarında kahve makinemde toz haline getiriyorum!)
100 gm şeker
1 kaşık kekun
1
yumurta akı
çimdik tuz
1/2 çaykaşık badem aroması
badem,şeker ve unu bir kapta karıştırın
diğer kapta yumurta akını,az tuz ile katı
kar halinde çırpın
badem aromasını ekleyin
kuru malzeme karışımı ekleyerek,elle
yapışkan bir hamur elde edin
elinizi hafif pudra şekeri ile
ovalayıp,hamurdan parçalar koparın
ve toplar şeklinde yuvarlayın
yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsinize
aralıklı dizin
en az yarım saat buzdolabında kuruması
için bekletin
170 C fırında , 13-15 dakika pişmesi
yeterli
üstleri çatlamış,kıtır, içleri nemli
yumuşak kalıyor J
No comments:
Post a Comment