18/06/2015

healthy lunch break!







my bistrot lunch recipe ;)
grilled asparagus accompanied with burrata and rocket salad


bunch of asparagus
a clove of garlic
burrata  (or very fresh mozzarella)
lemon, zest and juice
extravirgin olive oil
salt, pepper,chili flakes

the salad dressing :
add finely smashed garlic,lemon zest to your oliveoil
and season with lemon juice,salt,freshly ground black pepper and chili flakes…
prepare the asparagus for grilling;
wash,pat dry, trim the ends,brush with olive oil,salt and pepper
heat your griddle pan,place the asparagus and roast 3 minutes each side
they should be tender but “al dente” ;)
arrange rocket leaves dressed with the salad sauce on your plates
place the asparagus on top
top with burrata cheese
and drizzle with the salad dressing
serve while warm !

 

bistrot tipi bir öğlen yemeği ;)
ızgara kuşkonmaz,burrata ve roka salatası eşliğinde …


bir demet kuşkonmaz
bir diş sarımsak
burrata peynir ( ya da çok taze mozzarella)
limon suyu ve kabuğunun rendesi
sızma zeytinyağı
tuz,karabiber ve pul biber

salata sosu:
zeytinyağınıza,iyice ezilmiş,dövülmüş sarımsağı ve limon kabuğu rendesini (yarım çaykaşık yeterli!) katın
limon suyu,tuz,taze öğütülmüş karabiber ve pul biber ile tatlandırın
ızgara için kuşkonmazları hazırlayın;
yıkayıp,kurulayın,sert uçları kesin
zeytinyağı,tuz ve biber ile ovalayıp
kızdırılmış ızgara tavanızda herbir tarafını 3 er dakika pişirin
yumuşamış ancak diriliğini yitirmemiş olacak kadar!
tabaklara önce salata sosu ile harmanlanmış roka yapraklarını serin
üstlerine ızgara kuşkonmazları dizin
en üste de birer top taze burrata!

tekrar salata sosu gezdirip,ılık ılık servise …



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...