grilled asparagus accompanied with
burrata and rocket salad
bunch of asparagus
a clove of garlic
burrata (or very fresh mozzarella)
lemon, zest and juice
extravirgin olive oil
salt, pepper,chili flakes
the salad dressing :
add finely smashed garlic,lemon zest to
your oliveoil
and season with lemon juice,salt,freshly
ground black pepper and chili flakes…
prepare the asparagus for grilling;
wash,pat dry, trim the ends,brush with
olive oil,salt and pepper
heat your griddle pan,place the asparagus
and roast 3 minutes each side
they should be tender but “al dente” ;)
arrange rocket leaves dressed with the
salad sauce on your plates
place the asparagus on top
top with burrata cheese
and drizzle with the salad dressing
serve while warm !
bistrot tipi bir öğlen yemeği ;)
ızgara kuşkonmaz,burrata ve roka salatası
eşliğinde …
bir demet kuşkonmaz
bir diş sarımsak
burrata peynir ( ya da çok taze
mozzarella)
limon suyu ve kabuğunun rendesi
sızma zeytinyağı
tuz,karabiber ve pul biber
salata sosu:
zeytinyağınıza,iyice ezilmiş,dövülmüş
sarımsağı ve limon kabuğu rendesini (yarım çaykaşık yeterli!) katın
limon suyu,tuz,taze öğütülmüş karabiber
ve pul biber ile tatlandırın
ızgara için kuşkonmazları hazırlayın;
yıkayıp,kurulayın,sert uçları kesin
zeytinyağı,tuz ve biber ile ovalayıp
kızdırılmış ızgara tavanızda herbir
tarafını 3 er dakika pişirin
yumuşamış ancak diriliğini yitirmemiş
olacak kadar!
tabaklara önce salata sosu ile
harmanlanmış roka yapraklarını serin
üstlerine ızgara kuşkonmazları dizin
en üste de birer top taze burrata!
No comments:
Post a Comment