this is soo aromatic because of the fresh
herbs used upon arrival to your plates!
galette with mushroom,chard and herbs
prepare the crust for the galette as
explained here
preheat oven to 200 C
season 4 tablespoons of ricotta with salt
and pepper; set aside
brown a pack of mushrooms,sliced ,in a
large skillet over medium-high heat
with 1 tablespoon of olive oil,season with salt,pepper
and fresh thyme
and cook until brown and crisp;set aside
cook a bunch of chard,chopped,in a large
skillet over medium heat
with 1 tablespoon of olive oil and 2 cloves of garlic,crushed,
season
with salt and pepper,and cook until wilted,set aside
roll out your dough on a lightly floured surface into circle…
transfer onto parchment lined baking
sheet
spread three-fourths of ricotta over
dough, leaving a 2 cm border
top with reserved chard,and then
mushrooms
add the remaining ricotta on top and bring
edges of dough up and over filling
brush with egg
bake galette for 40 minutes until crust
is golden brown
mix fresh herbs
(parsley,basil,dill,chives) ,all chopped, in a bowl
with lemon rind,1
tablespoon of olive oil,few drops of lemon juice,and salt and pepper
top the galette with this mix before
serving !
tabağınıza gelmeden bu tartın üstüne
serpiştirilen o taze otlar var ya,
işte bu tarifi eşsiz kılan ipucu o
aromada gizli …
mantar,pazı ve taze otlarla tuzlu tart
tart için hamuru buradaki tarif ile
hazırlayabilirsiniz
fırını 200 C ısıtın
4 kaşık ricotta/lor peynirini tuz ve
biber ile tatlandırın,kenara alın
bir paket mantarı,dilim doğrayıp,bir
kaşık zeytinyağı ile tavada,orta ateşte çevirin,
tuz,biber ve taze kekik ile
tatlandırıp,kızarana dek pişirin,kenara alın
bir demet pazıyı,doğrayıp,yine bir kaşık
zeytinyağı ve 2 diş ezilmiş sarımsak ile tavada,
orta ateşte çevirin,tuz,biber ile tatlandırın ve yumuşayana
dek pişirip,kenara alın
hamuru hafif unlanmış tezgahda yuvarlak
açın
yağlı kağıt döşeli fırın tepsinize
geçirin
önce lor peynirinin 3/4 ünü yayın,kenarlardan
2şer cm boşluk bırakarak,
sonra pazıları ve mantarları yayın
kalan lor peynirini üste ekleyip,hamurun
kenarlarını ortaya doğru kıvırın
çırpılmış yumurta ile fırçalayıp,
40 dakika fırında kızarana dek pişirin
taze otları (dereotu,maydanoz,fesleğen,yeşil
soğan),ince doğrayıp,
bir kapta limon kabuğu rendesi,1 kaşık zeytinyağı,birkaç
damla limon suyu ,
tuz,biber ile tatlandırarak
Excellent recipe and it is very interesting because in Portugal, with originals from the North we have something similar, but it is done with meat. The flavor is amazing and we really imagine that this will be great also. Congratulations by the recipe.
ReplyDeletevoawww, very excited to hear about the Portuguese version! thks...
Delete