15/05/2014

pink and green, they go together !

 



 
Inspired by this recipe,here,
I altered a few tastes of the sauce and come up with this gorgeous combination!
looks sophisticated,tastes sophisticated  
 
salmon in green sauce
 
 

 
500 grams skin-on salmon fillet,mid-section
 
 
the sauce :
2 celery stalks,chopped
1 small cucumber,chopped
1 small green bell pepper,chopped
a clove of garlic,smashed
3 scallions , chopped
2 drops of Jalapeno sauce
1/2 tablespoons of capers
25 gms of stem ginger,chopped
1/2  lime juice
1/2 teaspoon of wasabi paste
1 tablespoon strained yogurt
10 gms coriander leaves
80 gms chard leaves
 
cut all the vegetables and herbs into small pieces
blend them until very smoothly pureed
then pour into a very fine sieve
squeeze out the juice
cover and let sit in the fridge for a couple of hours 
to cook the salmon:
preheat the oven to 160 C
the temperature of the salmon, right before it goes into the oven,
 should be cold (refrigerated temperature) but not icy-cold
coat with olive oil,seasalt and ground black pepper
place on your tray lined with baking paper,skin-side up
bake for 17 minutes
peel the skin off the salmon
break the meat into large chunks
season with sea salt and freshly ground black pepper
char surface of the salmon chunks lightly with a hand-torch,
just to give a smoky flavor and a few blistered effects…
place them in your serving plate and gently pour the green sauce over !
great combination of colors and flavors...
 
 
 
şu tarifden yola çıkarak,
ve sosa yeni lezzetler katarak muhteşem bir ikili yarattık tabağımızda !
sofistik görünüm,sofistik lezzet
 
 
yeşil soslu somon
 

  

500 gram somon filetosu,derisi üstünde,tercihan orta bölümü
 
 
sos için:
2 kereviz sapı
1 ufak salatalık
1 ufak yeşil dolmalık biber
bir diş sarımsak
3 yeşil soğan 
2 damla acı yeşil biber sosu
1/2 kaşık kapari 
25 gm taze zencefil 
1/2 misket limonunun suyu
1/2 çaykaşık wasabi ezmesi
1 kaşık süzme yoğurt
10 gm taze kişniş
80 gm pazı yaprağı
 
tüm sebze ve otları küçük küçük doğrayın
blenderda püre haline gelene dek tüm malzemeyi karıştırın
ince bir süzgeçten geçirerek özsuyu elde edin
kapalı bir kapta buzdolabında bekletin birkaç saat...
 
somon balığını pişirmek için:
fırını 160 C ye ısıtın
balık fırınlanmadan once buzdolabı serinliğinde olmalı
zeytinyağ,tuz,biber ile ovaladıktan sonar,
deri kısmı üste gelecek biçimde,yağlı kağıt döşeli
fırın tepsinize yerleştirin
17 dakika pişirin
derisini sıyırdıktan sonra,
iri parçalara ayırın
tuz ve biber ile tatlandırıp,
pürmüz ile sadece üst katmanını ateşe tutun...
bu işlem hafifçe,sadece tütsülenmiş bir aroma
ve yanıklı kabarcıklar oluşturmak için yeterlidir
servis tabağınıza yerleştirdikten sonra,yeşil sosu yanından dökün tabağa!
 
renklerin ve tatların ahengi budur...


 


5 comments:

  1. Con esta salsa el salmón debe quedar bien jugoso.
    Saludos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ReplyDelete
  2. it looks great! I saw it on Angry Food Blog too and have been meaning to try it...hopefully soon!

    ReplyDelete
  3. Wow, it looks great. I have been meaning to make it when I saw it on the Angry Food Blog but have not had the chance yet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. try it and I am sure you will like it and hopefully,my version with the oriental-Asian flavors,too ;)))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...