11/05/2014

roses for all mothers...


 
 
 




 a bunch of roses for Mother's Day !


 
 

90 gms cold butter,chopped to cubes
70 gms icing sugar
175 gms flour
1  egg
1 egg yolk
1 tsp lavander extract (or vanilla)
pinch of salt
 

put all the ingredients in a bowl ,knead to form a ball
wrap the dough with stretch film and chill in the refrigerator for an hour
remove the dough from the refrigerator
roll out to 2 mm thickness
cut out circles with diameter of 7 - 8 cm
arrange 4 on layers,roll around themselves,cut in half to form two florets
spread the petals of roses
lay them on a baking tray lined with baking paper
and refrigerate for couple of hours
bake at 200 C for 15 minutes
 
 
 
 
 
 
Anneler Günü için bir demet gül ,tüm annelere!


 
 
 
90 gm soğuk tereyağ, küp küp kesilmiş
70 gm pudra şekeri 
175 gm un
1  yumurta
1 yumurta sarısı
1  çay kaşık lavanta ekstresi (vanilya da olur)
çimdik tuz
 
 
tüm malzemeyi derince bir kapta elle yoğurun
top haline getirip,strech filme sarın ve buzdolabında bekletin bir saat...
sonrasında 2 mm kalınlıkta açın
7-8 cm çaplı daireler kesin
4 daireyi aralıklı üstüste dizip,kendi etrafında sarın
ortadan ikiye bölünce ikişer tomurcuk elde edeceksiniz
yaprakları dikkatle açıp şekillendirin
yağlı kağıt döşeli fırın tepsinize dizin
tekrar birkaç saatliğine buzdolabına...
200 C fırında 15 dakikada pişiyorlar...
 
 



2 comments:

  1. Görüntüleri harika! Fotoğraflar da çok hoş.

    ReplyDelete
    Replies
    1. minik minik yapınca tam şeker gibi oldular! tşk.ler ... :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...