delicious – nutritious – bombed with
fiber and Omega 3
when I come across this recipe,here,I
started craving for the taste,
started
looking for the psyllium seed husks,
found on the racks of wholefood markets,
and baked as described with an addition
of few more nuts and seeds J
in case you can not find psyllium seed
husks,which is essential for this recipe,
then try this recipe or this one ,as it substitues with
egg whites!?
leziz,yararlı ve boll if-Omega 3 içeren
bir ekmek!
Bu tarifle ilk karşılaştığım andan
itibaren,aklımda!
malzemeler bulunacak,yapılacak ve bu tadın
keyfine varılacak!
tarifin can alıcı malzemesi ,
karnıyarıkotu kepeği!
zira suda çözünebilir doğal lif içeriği
sayesinde,
sadece tohum ve yemişlerden oluşan bu ekmeği birarada tutuyor!
bitkisel ürünler satan dükkanlarda,aktarlarda
bulunuyor
internet’de karnıyarıkotu olarak
araştırın!
ama bulamadınız mı?!
o zaman şuradaki tarifi ya da şuradakini deneyin;
yumurta
akıyla aynı işlevi başarmışlar gibi gözüküyor!
Original tarif burada !
Ben haşhaş tohumu da ekledim!
1/2 cup çiğ badem ve çiğ fındık (azıcık
blenderda kırdım)
1/2 cup keten tohumu
1
cup ayçiçek ve kabak çiçeği tohumu
4 kaşık
karnıyarıkotu tohumundan elde edilen kepek/kabuki (psyllium seed husks)
2 kaşık chia tohumu
(nanegillerden bir
bitki/ateşçiçeği tohumu!ben buldum kattım,ancak şart değil!)
2 kaşık haşhaş tohumu
1,5 cup yulaf ezmesi
1/2 çaykaşık tuz
1 kaşık
akçaağaç şurubu (agave şurubu ya da bal da olabilir)
3 kaşık
ayçiçeği yağı
1,5 cup su
tüm tohum, yemişler ve yulaf ezmesini
karıştırın
şurup,ayçiçek yağı ve suyu da ayrı bir
kapta karıştırın
yağlı kağıt döşenmiş kek kalıbında,kuru
malzemeye sulu karışımı katıp,
iyice yedirin birbirine…
üstten hafif bastırıp,sıkıştırarak
düzleyin
ve 5-6 saat/ bir gece buzdolabında stretch filmle kapatıp bekletin
175 C de 20 dakika pişecek
çıkartıp ters yüz edin ve tekrar 25-30
dakika daha pişirin
tamamıyla soğuyana dek
bekleyin,dilimlemeden evvel!
dip soslarla,krempeynirlerle,füme et ve
balık türleri ile atıştırmalık,
ya da kahvaltı sofralarında bal/reçel ile
vazgeçilmeziniz olabilir!
No comments:
Post a Comment