soup of the day,
when it is freezing cold outside!
this recipe comes from my innovative
friend,Beste,
as one of her substantial-rustic-tasteful
recipes
lentil-chorizo-egg combo
soak green lentils overnight
cook in boiling water (I used beef stock
for extra flavour) for 30 minutes
add
spinach leaves in bunches
(I used swiss chard leaves and stems
,roughly chopped)
cook 10 minutes
at this stage,I pureed half of the mixture
in blender,however not necessary to do !?!
add slices of spicy chorizo (I grilled a
bit ahead!)
and break whole eggs (one/person) into the
soup,
cover the lid,turn off the heat
and let stand for 5 minutes…
check for doneness : the whites need to be
cooked,the yolk stays runny!
Serve carefully into plates without
spoiling the eggs
drizzle oliveoil ,top with dash of paprika,
grated cheese aside…
voawwwww
leave me alone with my soup ;)
(I have omitted the cheese,added drops of
vinegar)
karlı günlerin çorbası…
bu tarif yenilikçi arkadaşım Beste’den,
en leziz,en besleyici,en “rustik”
tariflerinden biri…
mercimek-sucuk-poşe yumurta kombini
ertesi gün 30 dakika haşlayın
(ben et-kemik suyu kullandım,lezzeti
katlandı)
süre sonu bir demet ıspanak yaprağını
ekleyin
(ben pazı kullandım,irice saplarını da
doğrayarak)
10 dakika pişirin
ben bu aşamada çorbanın yarısını blenderdan
geçirdim,yarısını olduğu gibi bıraktım…
şart diil tabi !
dilim sucukları,önce biraz tavada çevirip
içine ekledim
kişi başına birer adet yumurtayı çorbanın
içine bütün kırıp,
ateşi söndürün ve kapağı kapalı halde 5
dakika bekletin
yumurta akları,beyazlaşmış,pişmiş, sarıları
akışkan olacak
dikkatle yumurtaları dağıtmadan tabaklara
servis edin
biraz zeytinyağı gezdirip,pul biberle
süsleyin
arzu edilirse rende peynir …
of off , beni çorbamla başbaşa bırakınız …
(peynir koymadım,bi kaşık sirke koydum!)
Bu çorbayı yerim, içerim. Çok lezzetli.
ReplyDeleteGeceden ıslatıp sabahı bekleyemem, şimdi ıslatıp akşama yapacağım:))
Afiyetler olsun.
o zaman şimdiden afiyet olsun ;D
Delete