a brunch idea
croissant turned into a croque monsieur
you will need
croissants
slices of ham
grated cheese (gruyere,cheddar)
béchamel sauce*
*(heat a tablespoon of butter in a saucepan
over a gentle heat
stir in 2 tablespoons flour with a wooden spoon
add some
milk, stirring continuously, until well incorporated
keep stirring while cooking
over the heat
until the sauce is thickened and smooth and adding more milk if
necessary
add salt,pepper, nutmeg to season
and 2
teaspoons of Colman’s mustard)
slice the croissants in half,
spread some Béchamel
Sauce,
layer with ham slices,
top with the other half,
more sauce and some grated
cheese on top,
into the oven at 200 C for 15 minutes
Bir Pazar kahvaltısı
Kruvasanlar nasıl “croque monsieur”
şekline dönüştürülür!
kruvasanlarımızı hazır edelim,
birkaç dilim jambon alalım
gravyer,çedar türü bir peyniri rendeleyelim
bir de azcık beşamel sos* hazırladık mı
tamamdır
*(bir kaşık tereyağını eritip,2 kaşık unu
ekleyip,
devamlı karıştırarak biraz kavurun
biraz süt ekleyerek hızla
karıştırmaya devam…
pişirdikçe sos koyulaşacak,
pürüzsüz ve kremamsı kıvama
kadar,
azar azar süt ilave edebilirsiniz
tuz,biber,muskat ve 2 çaykaşık Colman’s
hardal ile tatlandırın)
hazırız artık!
kruvasanları yarıdan kesin,
beşamel sosdan
sürün,
üstüne jambon,
diğer yarısını üstüne kapatıp,
biraz daha sos,bol rende
peynir,
fırına… 200 C de 15 dakika…
kruvasan ve jambonu çok severim. ama bu şekilde de denemek lazım.sevgiler
ReplyDeletebeğeniceğinizden eminim :) şimdiden afiyetlle!
DeleteMouthwatering!
ReplyDeleteGül Hanım,düzenlediğiniz kurslar var mı?
ReplyDeletehayır, sevgili Mine... şimdilik yok bir program! olsa da yemek pişirmek,hazırlamakdan öte ,daha çok sunum ve fotoğraf çekimi ile ilgili bir workshop düzenlemeyi düşünürdüm... ancak daha pişmem lazım ;D
Delete