messy
but extra-tasty!
lamb
shanks,marinated for 2 days in this mix:
(juice
of onion+oliveoil+thyme+smashed garlic+milk)
onion,
chopped
2 cloves garlic, crushed
1 cup white wine
cherry
tomatoes
thyme
sprigs
1 cup water
lasagne sheets
mozzarella, torn to pieces
Heat the oil in a large cast-iron saucepan
over high heat.
Add the lamb and cook for 1–2 minutes each side or until
browned.
Remove from the pan and set aside.
Add the onion and garlic and cook
for 1–2 minutes or until softened.
Add the wine, tomatoes, thyme and water and
stir to combine.
Add the lamb back to the pan and bring to the boil.
Reduce the
heat to low, cover and simmer for 2-3 hours or
until the lamb is tender and
falling off the bone.
Remove the lamb from the pan and shred the meat from the
bones.
Break the lasagne sheets into rough
pieces
and cook in a large saucepan of salted boiling water for 5 minutes or
until al dente.
Drain and return to the pan.
Add the shredded lamb and toss to
combine.
Top with mozzarella and spoon over the pesto to serve.
mmmmm…
mouthwatering!
Zeytinyağı
Kuzu
incik , 2 gün şu solusyonda marine ettik:
(soğan
suyu+zeytinyağ+kekik+ezilmiş sarımsak+süt)
Soğan,ince
doğranmış
2
diş sarımsak,ezilmiş
3/4
bardak beyaz şarap
Çeri
domates
(ben
ilave olarak biraz da yazdan kavanozladığım domates sosumdan koydum)
Taze
kekik,
1
bardak su
Lazanya
Mozzarella
peyniri,en tazeciğinden,parça parça
(olmazsa taze lor da olur!)
(olmazsa taze lor da olur!)
Döküm
tencerede,yüksek ateşte zeytinyağını kızdırıp,
incikleri birkaç dakika kızarana
dek pişirdik.
Kenara alıp,tencereye soğanı ve sarımsakları atıp birkaç dakika
çevirdik
ve şarap,domatesler,kekik ve su ilavesiyle
incikleri tekrar geri atıp
kaynayana dek bekledik…
Altını
kısıp,kapaklı yaklaşık 2-3 saat,etler iyice pişene dek ağır ağır pişirdik…
Etleri
kenara alıp,kemiklerden sıyırıp didikledik biraz…
Bu
arada kaynayan tuzlu suda lazanyaları gelişi güzel iri parçalara kırıp,
5
dakika ,dişe gelir kıvamda haşladık…
Büyük
tenceremizdeki sosun içine attık…
Sonra
parça etleri attık…
Sonra
parçalanmış mozzarellayı ve
Sonra
da pesto sosu…
ağız
sulandıran bir görüntü ile karşılaşıverdik ;)
No comments:
Post a Comment