this brings back some memories of the landlady of the house I 've resided in Bologna;
preparing loads of "tortelloni"s every two days...
bu deneyimim bana, yıllaaaaaar öncesine,Bologna'da evsahibemin,
her iki günde bir taze taze hazırladığı "tortelloni"leri hatırlattı...
I'll tell you : not so challenging...
2 cups flour
3 eggs
1/2 teaspoon salt
1/2 tablespoon olive oil
pour the flour and salt on your workspace,make a well in center,
crack the eggs in the middle,add the oil and
stir up with a fork till moist and
start working with hands to form a dough,about 3 minutes...
let it rest covered with stretch film...
roll out thin,fold and cut in lengths...
assemble in batches... sprinkle with flour... cover with a cloth... and leave to dry a bit...
will cook in boiling water in 3 minutes...
tip : kneading too long,not leaving to rest,and cooking too long
will result in tough and rubbery texture
siz de deneyin... hiç de zor diil!
2 cup un
3 yumurta
1/2 çaykaşık tuz
1/2 kaşık zeytinyağı
un ile tuzu tezgaha boşaltıp,ortasını açıyoruz,
yağı ve yumurtaları ortasına kırıp,
bir çatalla çırparak una yediriyoruz...
sonrasında elle çalışarak hamur haline getiriyoruz,3 dakika yoğurmak yeterli
stretch filme sarıp bekletiyoruz...
ince açıp,katlayarak şeritler halinde kesiyoruz...
küme küme toplayıp,üstlerine un serpiştirip,
ince bir mutfak bezi ile kapatıp kurumaya bırakıyoruz...
kaynamış suda 3 dakika pişirmek yeterli...
ipucu : uzun süreli yoğurma,dinlendirmeme,ve uzun süreli pişirme
sıkı ve sert dokuda bir hamura yol açıyor,dikkat!
pesto sauce :
fresh basil leaves
pinenuts
parmesan cheese
a clove of garlic
salt-pepper
olive oil
all in your blender...
fesleğenli sos :
taze fesleğen
çamfıstığı
parmezan peyniri
bir diş sarımsak
tuz-biber
sızma zeytinyağı
hepsi blender'a...
Gül,döktürmüşsünüz gene...Ellerine sağlık.
ReplyDeleteHer sene bizde çokca keseriz. Benim de bu günlerde yapmam lazım.
sağol Sare'cim... benim ki deneme yanılma usulü ;)) seninkilerin eline su dökemez ...
DeletePesto soslu hem de.. :((( Bir daha blogunuza girmeyecegim cunku eziyet cekiyorum . ( saka saka tabi ki)
ReplyDelete;)))
DeleteSare'cim gene gecmisim benim yakami birakmiyor.Ananemin evinde tum komsular yazin toplanir ve eriste keserlerdi. Evin misafir odasina serilmis temiz carsaflarda kurutulan taze makarna kokusu ve ayni gun is bitiminde yapilip hep birlikte yenen makarnanin tadi aklimdan gitmez hic.
ReplyDeleteGül, rica ederim. g2food, sizin sayenizde benim için çok ufuk açıcı oluyor. Deneyeceklerim o kadar çoğalıyor ki...Teşekkürler.
ReplyDeleteDilaracım, bence bu her çocuğun yaşayabileceği tatlar değil, ben kendimi şanslı hissediyorum.
Evet. O kadar lezzetli bir makarna olur ki onun tadını yaşayan bilir.
Sağol Sare... karşılıklı...hepimiz birbirimizin esin kaynağıyız!!
Deletetüm yemekler çekimler harika.....
ReplyDeletetüm yemekler ve görseller harika, yaşamında tadındaki güzel anları paylaştığınız için teşekkürlerxx
ReplyDeleteben de size çok teşekkür ederim,güzel yorumlarınız için !
Delete