17/08/2012

calissons: Bayram şekeri niyetine...





I wouldn't dare to make "Turkish delight" at home,
but I almost succeeded in making these "Provence delights",so called calissons :)

evde lokum yapamayacağıma göre bari bunu deneyim dedim,oldu sayılır : 
calissons , Provence bölgesinin lokumu :)





so easy:
mix 50 gms of candied orange/lemon peel + 100 gms of ground almonds + 80 gms of icing sugar in food processor...
add half a spoon of amaretto or cointreau and egg white,
a spoonful at a time untill you have a smooth paste...
spread the calisson paste on a sheet of rice paper or on a baking paper
and let it stand uncovered for 4-5 hours
(I rolled them out half centimeters thick,however most recipes call for 1 cm thickness)...
cut out the calissons with a cutter or knife,
 in diamond shapes,
and top with royal icing;
you can either dip the top of the cut-calissons in royal icing
 or spread the royal icing on top of the rolled paste
 and then cut into shapes once the icing is set!
 you need to leave them to dry,exposed to the air for 2-3 days until the icing turns hard...
result :
replace your chocolate with them along with your coffee
and I realized: better rolled out thin,they are sweet and sinfull;)))
Royal icing :
 10 gms of egg white + half teaspoon of lemon juice,
start mixing thoroughly with a whisk and add 50 gms of icing sugar
bit by bit beating well each time till fluffy and slightly stiff...


SWEET "HOLLY" HOLIDAYS!

----------

çok kolay: 
50 gm portakal/mandalin/limon şekerlemesi +100 gm çiğ badem (kabuğu ayıklanmış)+80 gm pudra şekeri rondoda çektim...
içine az acı badem likörü ya da cointreau+yumurta akı
(kaşık kaşık hamur olana dek ilave ettim)...
hamuru edible rice paper üstüne (ya da yağlı kağıda) açıp
(ben yarım santim kalınlığında açtım,tariflerde daha kalın tutmuşlar)
üstü açık olarak beklettim mutfağın bi köşesinde 4-5 saat...
şekilli kesip royal icing=beyaz şekerlemeye batırdım
 (ya da şekerlemeyi sürüp,kesilebilir)
 ve bu şekilde 2-3 gün iyice kurumasını bekledim.. 
sonuç :
 kahve yanında çikolata,lokum yerine !!
 iyiki küçük kesip ince açmışım,zira tatlı ve kalori bombası ;))) 
Royal icing:
 10 gm yumurta akı+ ½  çaykaşık limon suyu+50 gm pudra şekerinden ibaret!
pütürsüz,parlak görünüm elde edene dek çırpın...


ŞEKER BAYRAMINIZ BU ŞEKERLER TADINDA GEÇSİN!




no cooking,no baking! 
you just need to be patient for a couple of days,
then you will enyoj the delicious taste and flavour with your coffee...



pişirme yok,sadece sabırla bir-iki gün bekle yeter!
sonrası bitirmekten kendini alıkoyamıyacaksın!



2 comments:

  1. Gülcüm, ellerine sağlık. Muhteşemsin.
    Tatil dönüşü mutlaka denemek istiyorum.
    Mutlu bayramlar...
    Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok çok teşekkürler... lezzet dolu tatlı tatlı bayramlar olsun hepimize...
      öptüm

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...