Cheezy bits
with no cheese!
2 tablesp. caju nuts,grinded in blender
1 teasp sea salt
1/8 teaspoon turmeric
1/2 cup unbleached all purpose flour + 2 tablesp. whole wheat flour
1/4 cup oat flour
3 tablesp. corn meal
3 tablesp. olive oil
2-4 tablesp. cold water
mix all dry ingredients ,then add olive
oil and mix until crumbly
add cold water 1 tablesp at a time until
it forms a loose dough
form into a ball,cover with strechfilm
and refrigerate for couple of hours
roll 2-3 mm thickness on a lightly
floured surface
cut into squares,dot centers with a fork
arrange on parchment lined baking sheets
and bake at 175 C oven for 13-14 minutes!
Tuzlu kraker
peynir yok içinde !
2 kaşık öğütülmüş halde çiğ kaju fıstığı
1 çaykaşık tuz
1/8 çaykaşık zerdeçal
1/2 cup kekun + 2 kaşık tam buğday unu
1/4 cup yulaf kepeği , ince un gibi
çekilmiş
3 kaşık irmik unu
3 kaşık zeytinyağ
2-4 kaşık soğuk su
önce kuru malzemeyi karıştır,sonra yağı
ve az miktar suyu...
parmak uçları ile yedir,irmik gibi pütür
pütür olacak...
suyun kalanını azar ilave ederek hamuru
toparla,
yoğrulmayacak...sadece düzgün top gibi
bir hamur olunca, stretch filme sarıp buzdolabına...
beklet 2-3 saat…
hafif unlu tezgahda 2-3 mm kalınlıkta aç,
kare kare kes... çatal batır,delikler
için...
yağlı kağıt serili fırın tepsisinde doğruu
fırına
175 C de 13-14 dakika pişir !
No comments:
Post a Comment