nettle pasta with smoked salmon!
200 gr flour
2 eggs
60 gr of cooked, well-drained nettle ... BEWARE: they sting!!!
the nettles are blanched,squeezed of their juice and blended to a paste
with eggs
and work with this green paste to form your pasta dough likewise here,
remember : no need to knead too long (3-4 minutes)
let it rest for at least an hour and let it dry out after
rolling-cutting-shaping process
and do not over-cook ! no more than 3 minutes!
ısırgan otlu kesme makarna ve somon füme birlikteliği...
200 gm un
2 yumurta
60 gm haşlayıp,süzülmüş ısırganotu ... DİKKAT: fena ısırır!!!
ısırgan otlarını kaynayan suda 3-4 dakika haşlayıp,buzlu suya aktarın ve
iyice suyunu sıkın
yumurtalarla birlikte blenderda püre haline getirin
ve un ile,daha önce burada da tarif ettiğim gibi,makarna hamurunuzu
hazırlayın
dikkat etmeniz gereken üç nokta:
hamuru 3-4 dakikadan fazla yoğurmayın
en az bir saat dinlendirin açmadan evvel ve
açıp şekillendirdikten sonra da pişirmeden önce, birkaç saat kurumaya
bırakın
ve çok pişmeyecek,kaynamış suda en fazla 3 dakika yeterli!
Looks beautifu!
ReplyDeletethks. :P
DeleteThank you, Agnieszka for the invitation... will check immediately...
ReplyDelete