The very simple,the very classic,the
very delicious apple pie recipe,
always a family favorite for fall/winter …
Basic crust:
1 1/2 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon salt
1/4 cup vegetable shortening
1/4 cup butter
4-5 tablespoons ice water
combine the flour and the salt,cut in
the butter and add the shortening and mix until the mixture resembles a coarse
meal
gradually add enough ice water to the
mixture to form a ball of dough
wrap in plastic wrap and chill in the
refrigerator while preparing the filling:
4 small apples
a tablespoon lemon juice
1/2 cup brown sugar
mix of spices (1/2 tablespoon cinnamon+1 teaspoon nutmeg+ 1
teaspoon ginger)
pinch of salt
1 tablespoon cornstarch
milk and sugar for topping
preheat oven to 175 C
peel the apples,slice them and toss into a bowl with lemon
juice,
brown sugar,spices,salt and cornstarch
add 3-4 tablespoons of melted butter with a pinch of salt to the
apple mix
roll half of the dough on a lightly floured surface into a
disc,
and place at the bottom and sides of your greased pie plate
fill with the filling
cover with the second half of the dough,rolled again to the same
dimensions
turn bottom crust on top of edges of the top crust,crimp or
press closed
no need to be too neat,we're going for rustic !
cut slits into the top of the pie crust
brush top of pie crust with milk and sprinkle with sugar
bake 40-45 minutes, until
top crust has browned
remove and allow to cool at least 30 minutes before slicing
best devoured with cream,icecream,custard,when warm…
en basit,en klasik,en leziz tarifi ile elmalı turta
kış günlerinin favori tatlarından...
hamur için :
1 1/2 cup un
1/2 çaykaşık tuz
1/2 cup tereyağ
4-5 kaşık soğuk su
un ve tuz karışımına,küp kesilmiş tereyağı,parmak uçlarınızla
irmik gibi bir karışım elde edene dek yedirin
azar azar suyu ekleyerek ,hamur elde edin
top haline getirip,strech filme sararak,buzdolabında bekletin
bu arada iç malzemeyi hazırlayın:
4 elma
bir kaşık limon suyu
1/2 cup esmer şeker
baharat karışımı (tarçın+muskat ve toz zencefil)
çimdik tuz
1 kaşık mısır nişastası
süt ve şeker üstü için
fırını 175 C ısıtın
elmaları soyup,dilimleyin
limon suyu,esmer şeker,baharatlar,ve mısır nişastası ile birlikte
bir kapta karıştırın
3-4 kaşık eritilmiş tereyağ ile bir çimdik tuz ekleyin
hamurun yarısını unlanmış tezgahda tart kalıbınızın tabanına döşeyecek
büyüklükte açın,
ve yağlanmış kalıbınıza yerleştirin
iç malzemeyi doldurduktan sonra
diğer kalan hamuru da üstünü kapatacak boyutta açıp,
kalıbınızın üstüne yerleştirin
alttaki taban hamurun kenar uçlarını , üstteki kapak hamurun üstüne kıvırıp,
bastırarak kapatabilirsiniz...
hamurun üstüne çatal ile ufak delikler açıp,
hafif süt ile fırçalayın,
biraz da tozşeker serpip,
40-45 dakika fırında kızarana dek pişirin
yarım saat soğumaya bıraktıktan sonra ,
krema,dondurma veya vanilyalı sos ile şahane...
un ve tuz karışımına,küp kesilmiş tereyağı,parmak uçlarınızla
irmik gibi bir karışım elde edene dek yedirin
azar azar suyu ekleyerek ,hamur elde edin
top haline getirip,strech filme sararak,buzdolabında bekletin
bu arada iç malzemeyi hazırlayın:
4 elma
bir kaşık limon suyu
1/2 cup esmer şeker
baharat karışımı (tarçın+muskat ve toz zencefil)
çimdik tuz
1 kaşık mısır nişastası
süt ve şeker üstü için
fırını 175 C ısıtın
elmaları soyup,dilimleyin
limon suyu,esmer şeker,baharatlar,ve mısır nişastası ile birlikte
bir kapta karıştırın
3-4 kaşık eritilmiş tereyağ ile bir çimdik tuz ekleyin
hamurun yarısını unlanmış tezgahda tart kalıbınızın tabanına döşeyecek
büyüklükte açın,
ve yağlanmış kalıbınıza yerleştirin
iç malzemeyi doldurduktan sonra
diğer kalan hamuru da üstünü kapatacak boyutta açıp,
kalıbınızın üstüne yerleştirin
alttaki taban hamurun kenar uçlarını , üstteki kapak hamurun üstüne kıvırıp,
bastırarak kapatabilirsiniz...
hamurun üstüne çatal ile ufak delikler açıp,
hafif süt ile fırçalayın,
biraz da tozşeker serpip,
40-45 dakika fırında kızarana dek pişirin
yarım saat soğumaya bıraktıktan sonra ,
krema,dondurma veya vanilyalı sos ile şahane...
No comments:
Post a Comment