here is my healthy ,
delicious,
nutritious
breakfast
oatmeal
with cherries
Done
with steel cut oats which gives a very creamy texture.
Toasted
in a skillet with a tablespoon of butter for 2 minutes,before
simmering in coconut milk (or milk) and water mix for 20-25 minutes…
Added
¼ teaspoon of salt,juice and zest of one orange…
and served with this cherry sauce+toasted almonds…
(I use 3 cups water and 1 cup milk mix for 1 cup oats)
(I use 3 cups water and 1 cup milk mix for 1 cup oats)
Cherry
Sauce
2
cups frozen cherries + 2-4 tablespoons honey (or maple syrup)
+ stick of cinnamon + 1 tablespoon cornstarch + 3 tablespoons water…
all in a saucepan and bring to boil ,for 4-5
minutes till the sauce thickens…
işte en "fit" kahvaltım :
vişne soslu yulaf lapası
özelliği yulaf tanelerini blender'da 3-4 dakika çekip,kullanıyorum,
çok daha kremamsı bir kıvam çıkıyor ortaya...
bir de süt (istenirse hindistancevizi sütü) ve su karışımında kaynatmadan evvel,
tavada tereyağında kavuruyorum 2 dakika...
20-25 dakika sonra hazır...
(1 cup yulaf için 1 cup süt+3 cup su karışımı yeterli)
(1 cup yulaf için 1 cup süt+3 cup su karışımı yeterli)
biraz tuz,portakal kabuğu rendesi ve suyu ilavesiyle,ılımaya bırakıp...
vişne sosum ve kavrulmuş file bademlerimle masada beni bekliyor...
vişneli sos mu?!
dondurulmuş ayıklanmış vişneyi kendi suyunda
+bal+tarçın çubuğu+mısır nişastası ilavesiyle 4-5 dakika kaynattım,oldu!
No comments:
Post a Comment