Pastéis de nata
Normally the recipe from the book "cozinha
tradicional portuguesa" , is made with pie crust
but I have tried with our famous phyllo pastry!
Bu tatlı Portekizlerin gelenekseli! ... tart hamuruna oturtulmuş krema denebilir,
ancak ben tart hamuru yerine meşhurrrrr baklava yufkalarımızla denedim!
4 tarts
I have placed 8-10 layers of phyllo pastry into my
buttered cups ,
brushing each layer slightly with oliveoil+water combination...
brushing each layer slightly with oliveoil+water combination...
and
maybe sprinkled some sugar in one or two layers...
bu tarifle 4 kap çıktı!
Yağlanmış kaplara 8-10 kat baklava hamurunu
aralarına zyağ+su karışımı ile hafif ıslatarak dizdim...
aralarına zyağ+su karışımı ile hafif ıslatarak dizdim...
bir iki ara kata tozşeker
de serpiştirdim...
mix all the
ingredients very well with a whisker and take to the heat,
whisking all the
time until it comes to a boil and thickens...
let it cool
until warm, cover the top of the custard with clingfilm to stop it forming a
skin!
Krema :
250 ml krema+100 gm şeker+4 yumurta sarısı+1kaşık un+1kaşık limon
kabuğu rendesi
iyice karıştırıp,orta ateşte kaynama noktasına gelene dek
devamlı karıştırarak pişirdim...
ateşten alıp soğumaya bıraktım,ancak üstünü
strech film ile kaplamak gerekli ki kaymak tutmasın!
Fill the pastry lined cups with the custard almost to the top
and bake at 260 C,for 15 minutes until dark brown...
remove from the oven,let them cool a bit,unmold by turning over
and dust with icing sugar or cinnamon to serve...
Baklava hamurlu kapları,soğutulmuş krema ile doldurup,
çok kızgın fırında, 260C, 15
dakika üstleri yanana dek pişirdim...
soğuyunca kaplardan çıkartıp servis tabaklarına aldım...
tarçın ve pudra şekeri unutmayalım...
acaba bu meshur Belem tatlisi mi?
ReplyDeletegaliba aynı şeyden bahsediyoruzzzz ;P
Deletevay bunu da yaptin ha helala olsun :)
ReplyDeleteçok kolay, ama... :)
DeleteBu kremalı tatlı harika görünüyor, krem brülenin hamurlu versiyonu gibi, ellerine sağlık.
ReplyDeleteApertiflerin herbiri ayrı lezzette, fikirlerine sunumuna bayıldım.
Hepsini bir an önce denemek istiyorum, sevgiler...
bu şahane yorumlar çok teşvik edici! çok tşk.ler
Delete