17/05/2015

rösti covered fish pie!




potato fish pie

420 gm potatoes
350 gm seabass fillets
480 ml milk
75 gm butter
2 stem leeks , finely sliced
30 gm flour
2 tablespoons chopped parsley
2-3 teaspoons mustard
½ teaspoon nutmeg
½ teaspoons chili flakes
cook the potatoes in boiling salted water for 7 minutes
drain and refresh under cold running water
place the fish fillets in a shallow saucepan with milk
bring to a simmer and cook for 5 minutes
drain the fish and reserve the milk
saute the leek for 5 minutes in a pan,using half of the butter
stir in the flour and remove from heat
gradually add the milk,stir and return to heat untill the sauce thickens
add parsley and mustard to the sauce and turn off the heat
heat your oven in grill mode (250 C)
add the fish in large chunks into the sauce
place in an ovenproof dish
coarsely grate the potatoes,toss with remaining half of melted butter,season with nutmeg
 and scatter over the dish
season with salt,chili flakes and place under the grill for 15 minutes ...

 


fırında patatesli balık

420 gm patates,soyulmuş
350 gm levrek filetosu
480 ml süt
75 gm tereyağ
2 sap pırasa , ince kıyılmış
30 gm un
2 kaşık doğranmış maydanoz
2-3 çaykaşık hardal
½ çaykaşık muskat
½ çaykaşık pulbiber
patatesleri tuzlu kaynamış suda 7 dakika haşlayın
süre sonu soğuk suyun altına alarak,pişmeyi durdurun
sığ geniş bir tavada balık filetolarını süt ile kaynatın,5 dakika pişsinler
balığı kenara alıp,sütü sonradan kullanmak üzere ayırın
tereyağ miktarının yarısını pırasaları sotelemek üzere kullanın
yaklaşık 5 dakikada yumuşayacaklar
ateşten alıp,unu serperek ekleyin ve karıştırın
yavaş yavaş ayırmış olduğunuz sütü ilave ederek karıştırın
ve tekrar kısık ateşte karıştırarak pişirin
maydanoz ve hardalı ekleyin,ve altını söndürün
bu arada fırını (250 C) ızgara modunda ısıtın
balık filetolarını parçalar halinde sosa katın
ve pyrex bir kaba dökün
patatesleri kalınca rende yapıp,kalan eritilmiş tereyağ,muskat ilaveleri ile karıştırarak
pyrex kaptaki soslu balığın üstüne ince bir kat olarak yayın
tuz ve pulbiber ile tatlandırıp,15 dakika ,kızarıncaya dek fırında pişirin!

 

2 comments:



  1. Hmm these look delicious, thanks for posting up this recipe, looks quite simple to make.


    Simon

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...