05/09/2014

jarred tiramisu

 
 
 
 
silky,creamy,velvety
too delicious to share…

 
chocolate sponge cake
(ready bought! cut out circles and soak them lightly with Amaretto liquore)
for the cream:
1 egg white
2 egg yolks
80 grams sugar
200 grams Mascarpone cheese
1/2 tablespoon rum
50 grams grated chocolate
cocoa powder 

 
combine egg yolks with 60 gms of the sugar and whisk until light and fluffy
fold the mascarpone cheese and rum into this mix
beat the egg white with remaining 20 gms of sugar till soft peaks form
then fold them into the mascarpone mix
 
start layering your jars,first by spreading some cream at the bottom
add a sprinkle of grated chocolate over
 then add a disk of cake on top
repeat layering like this until you reach the top
finish by sprinkling cocoa powder or grated chocolate
cool in refrigerator
 

kaymak gibi,
paylaşılacak gibi değil…
hepsi benim !
 

çikolatalı pastaban
(ben kolaya kaçtım,hazırını aldım!
disk şeklinde yuvarlaklar kesip,Amaretto/acıbadem likörü ile hafif ısladım)
kreması için:
1 yumurta akı
2 yumurta sarısı
80 gm şeker
200 gm Mascarpone peyniri
1/2 kaşık rom
50 gm rendelenmiş çikolata
kakao
 



yumurta sarıları ile 60 gm şekeri pof pof kabarana dek çırpın
peyniri ve romu ekleyip,iyice karıştırın
diğer tarafta yumurta akını,20 gm şeker ile çırpın
beyaz krema haline gelince,peynirli karışıma ekleyin
 
bardaklarınıza önce bu kremadan koyun
üstüne rendelenmiş çikolata,
ve sonra bir kat kek…
aynı şekilde,sırasıyla bu katları, bardağı doldurana dek,tekrarlayın
en üste kakao ya da rende çikolata …
servise kadar buzdolabında bekletin


 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...