21/02/2014

appetitive...


 
 

 
 
 


A very “posh looking” lasagna
from Lucullian Delights , here !
 

 
 


Çok “ havalı “ !
orjinal tariff Lucullian Delights ' da ; burada !
 
 
 

taze lazanya hamuru (metro markette var!) ,
kullanılacak muffin kabına uygun 16 disk kesilecek,
8i biraz daha küçük çaplı olursa daha iyi olur
(kuru makarnadan yapmak isterseniz,lazanya plakalarını önce az haşlayın,
sonrasında diskler kesin)
bir paket kestane mantarı,dilimlenmiş
yarım soğan,kıyılmış
bir kaşık taze kekik
3 kaşık ricotta peyniri
az süt
150 gm rendelenmiş çedar peynir
karabiber
zeytinyağ
 
 



soğanları zeytinyağında soteleyin
daha sonra mantar ve kekiği ilave edip,çevirmeye devam
taaa ki mantarlar diriliğini kaybedene dek...
diğer yanda ricotta’yı,bir kaşık rende çedar ve az karabiber ile tatlandırın
yağlanmış muffin kaplarınıza önce birer plaka küçük disk lazanyalardan yerleştirin
üstüne yarımşar kaşık mantarlardan,sonra ricotta karışımı,sonra rende cedar
üstüne tekrar nispeten ufak disklerden koyup hafifçe bastırın,
aynı şekilde mantar-ricotta-cedar ile katmanlayın…
sonra diğer kalan diskleri…
böylece 4 kat dizdikten sonra en üste biraz rende peynir
ve birer kaşık süt ile tamamlayın
 200°C de ısıtılmış fırında  15 dakika pişecekler
biraz soğuyunca tabaklara tersyüz!
biraz mantar,kekik ilavesiyle sunumda…
çok şık değiller mi ?

 
 

 

2 comments:

  1. Çok şık çok güzel görünüyor elinize , zevkinize sağlık. Bu arada Barillanın haşlanma gerektirmeeyen lazanyasından da yapılabilir mi diye soracaktım ama aklıma onun hafif sert olduğu yuvarlak şekilde kesmenin zor olabileceği geldi. Yine de hafif haşlanıp denenebilir.Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. tşk.ler... doğru düşündünüz,biraz haşlamak şart ;) afiyetle...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...