A very “posh looking” lasagna
from Lucullian Delights , here !
Çok “ havalı “ !
orjinal tariff Lucullian Delights ' da ; burada !
taze lazanya hamuru (metro markette var!)
,
kullanılacak muffin kabına uygun 16 disk kesilecek,
8i biraz daha küçük çaplı olursa daha iyi
olur
(kuru makarnadan yapmak
isterseniz,lazanya plakalarını önce az haşlayın,
sonrasında diskler kesin)
bir paket kestane mantarı,dilimlenmiş
yarım soğan,kıyılmış
bir kaşık taze kekik
3 kaşık ricotta peyniri
az süt
150 gm rendelenmiş çedar peynir
karabiber
zeytinyağ
soğanları zeytinyağında soteleyin
daha sonra mantar ve kekiği ilave
edip,çevirmeye devam
taaa ki mantarlar diriliğini kaybedene
dek...
diğer yanda ricotta’yı,bir kaşık rende
çedar ve az karabiber ile tatlandırın
yağlanmış muffin kaplarınıza önce birer
plaka küçük disk lazanyalardan yerleştirin
üstüne yarımşar kaşık mantarlardan,sonra
ricotta karışımı,sonra rende cedar
üstüne tekrar nispeten ufak disklerden
koyup hafifçe bastırın,
aynı şekilde mantar-ricotta-cedar ile katmanlayın…
sonra diğer kalan diskleri…
böylece 4 kat dizdikten sonra en üste
biraz rende peynir
ve birer kaşık süt ile tamamlayın
200°C de ısıtılmış fırında 15 dakika pişecekler
biraz soğuyunca tabaklara tersyüz!
biraz mantar,kekik ilavesiyle sunumda…
çok şık değiller mi ?
Çok şık çok güzel görünüyor elinize , zevkinize sağlık. Bu arada Barillanın haşlanma gerektirmeeyen lazanyasından da yapılabilir mi diye soracaktım ama aklıma onun hafif sert olduğu yuvarlak şekilde kesmenin zor olabileceği geldi. Yine de hafif haşlanıp denenebilir.Sevgiler
ReplyDeletetşk.ler... doğru düşündünüz,biraz haşlamak şart ;) afiyetle...
Delete