pumpkin brownies
For the pumpkin mixture
25 gm butter
75 gm creamcheese
100 gm sugar
1 egg
100 ml pumpkin purée
1 tsp vanilla extract
½ teaspoon ground ginger
75 gm flour
Beat all ingredients together untill smooth...
For the chocolate mixture:
200 gm butter
200 gm dark chocolate,cut in pieces
3 eggs
300 gm sugar
2 tsp vanilla extract
125 gm flour
Pinch of salt
100 gm pecans , chopped
Preheat the oven to 180 C
Grease and line a rectangular baking tin (20X30 cm) with parchment paper
Melt butter and chocolate together,in a bowl over a pan of simmering water
In a separate bowl,beat together the eggs,sugar,vanilla untill thick and
creamy.
Mix in the melted chocolate and butter.
Finally stir in the flour,salt and pecans.
Pour this chocolate mixture into the lined baking tin
Using a tablespoon,drop dollops of the pumpkin mixture all over the top,
and using a knife,loosely swirl it into the chocolate mixture.
Place in the oven and cook for about 30 minutes,
until the edges are cracking and the center is just set.
Leave to cool completely before cutting into squares.
balkabaklı brownie
Balkabaklı karışım:
25 gm tereyağ
75 gm krempeynir (ben mascarpone kullandım)
100 gm şeker
1 yumurta
100 ml balkabağı püresi
1 çaykaşık vanilya ekstresi
½ çaykaşık toz zencefil
75 gm un
Tüm malzemeyi pürüzsüz bir karışım elde edene dek karıştırın...
Çikolatalı karışım:
200 gm tereyağ
200 gm acı çikolata,parçalar halinde
3 yumurta
300 gm şeker
2 çaykaşık vanilya ekstresi
125 gm un
Az tuz
100 gm ceviz,iri parçalar halinde
Fırını 180 C ye ısıtın
20X30 cm ebatlarında dikdörtgen kek kalıbını yağlı kağıt ile döşeyin
Tereyağ ve çikolatayı,beraber,ben mari usulde eritin
Ayrı bir kapta,yumurta,şeker ve vanilyayı kremamsı kıvama gelene dek çırpın
Erimiş tereyağ,çikolata karışımını ılınınca,yavaşça ekleyin
Son olarak da un,tuz ve cevizleri ekleyin
Bu çikolata karışımını kek kalıbına dökün
Üstüne kaşıkla parçalar halinde balkabaklı karışımdan akıtın
Ve bir bıçak yardımı ile döndürerek balkabaklı karışımı,çikolatalı karışım
ile dolandırın
Fırında 30 dakika,kenarları çatlayıp,ortası hafif sertleşene dek pişirin...
Karelere kesmeden evvel tamamıyla soğusun!
Gül,ellerine sağlık. Bir harika olmuş.
ReplyDeleteBu şekilde yapılan brownileri çok seviyorum.
Meyve ve çikolata birleşimleri lezzeti farklılaştırıyor.
Sağol Sare'cim...
DeleteSevgili Gül merhabalar,
ReplyDeleteGördüklerime inanamıyorum.
Renkler çok cezbedici. Tadı da eminim harikadır.
Ellerine sağlık, muhteşem...
çok teşekkürler harika yorumlar için...
Delete