28/08/2014

refreshing soup...

 
 
 
gazpacho with roasted tomatoes
 
6 big-ripe tomatoes
olive oil
handful of capers/ in salt or brine
handful fresh basil
grated Parmesan
1-2 jalapeno green peppers
salt & pepper
strained yoghurt
tomatoes and cucumbers (cut in tiny cubes)
icecubes 
 


pre-heat oven to 200°C
cut tomatoes in half and place them skin side down on your baking tray
rinse the capers from the brine or salt,toss over the sliced tomatoes
chop some fresh basil and toss over as well
season with salt and pepper
drizzle with olive oil
sprinkle grated Parmesan
and place them in the oven to roast up for 30 minutes
remove and allow to cool
put them in your blender with jalapeno peppers,
2-3 tablespoons of yogurt and blend until you have a thick puree
add icecubes,diced tomatoes and cucumbers ,more basil leaves if you want
and season with salt,pepper and olive oil to your taste
chill in the fridge

 
 
fırınlanmış domatesli soğuk çorba
 
6 büyük olgun domates
zeytinyağı
bir avuç kapari  (tuzda ya da salamura halinde)
taze fesleğen
parmesan peynir (rendelenmiş)
1-2 jalapeno,acı yeşil biber
tuz & biber
süzme yoğurt
salatalık ve domates (minik küpler halinde doğranmış)
buz 


 
fırınınızı 200 °C ye ısıtın
domatesleri ikiye bölüp,kesik yüzleri üste gelecek şekilde fırın tepsinize dizin
kaparileri suda çalkaladıktan sonra,domateslerin üstlerine dökün
taze fesleğeni doğrayıp domateslerin üstüne serpiştirin
tuz biber ile tatlandırın
biraz zeytinyağı gezdirin
parmesan rendesi serpin
ve artık fırına…
30 dakika kadar pişsinler!
çıkarınca soğumaya bırakın
daha sonra blender’a jalapeno biberler,2-3 kaşık süzme yoğurt ile alıp,
koyu bir püre kıvamına gelene dek çalıştırın
buz,doğranmış domates ve salatalıkları ekleyin
isterseniz biraz daha doğranmış taze fesleğen!?
ve arzuya göre tuz,biber ,zeytinyağı ile tatlandırın
servise kadar buzdolabında soğutun!


 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...