24/05/2013

home-made...

 
 
 

 
 
 
this is homemade!
 
(caprese ravioli)
 
 
 
 
 
 
pre-roasted cherry tomatoes
(tomatoes seasoned with a bit of salt,pepper,oliveoil and thyme… into the oven!)
tiny fresh mozzarella balls
 (or break small pieces from the big piece)
basil leaves
home-made pasta (check it out here)
 

place a basil leaf, a roasted tomato,and a mozzarella ball,
spaced-out on your rolled out pasta sheet
wet your pasta around these ingredients and fold the other end over…
seal the pasta together with a fork and cut out your ravioli circles
boil until tender (1-2 minutes) and then drain on a kitchen cloth
serve with sauce: pesto + a few of those extra roasted tomatoes + a little lemon zest +grated parmesan + balsamic glaze…
 
 
 
 
 
ev yapımıdır! ;) 
 
fırınlanmış çeri domatesler
(az tuz,biber,zeytinyağ ve kekik ile tatlandırıp fırına…)
minik mozzarella peynir topları
(ya da bütün parçadan ufak parçalar koparın)
taze fesleğen yaprakları
ev yapımı makarna hamuru ( burada)

 


 
hamuru açıp,aralıklı olarak fesleğenyaprağı + çeri domates + mozzarella peynir
 üçlüsünü üstüste dizin…
malzeme çevresindeki hamuru hafif ıslayıp
 üstüne diğer kenarı katlayın ve bir çatal yardımı ile iki hamuru birbirine yapıştırın
ravioli dairelerini kesip,sadece 1-2 dakika kaynayan suda haşlamanız yeterli…
havlu kağıt üstüne alıp,süzün ve şu sosla servis edin:
pesto sos + birkaç fırınlanmış domates + limon kabuğu rendesi
+ rende parmesan peyniri + balsamik şurubu…



 


4 comments:

  1. Bu muhtesem blogu bana tanittigi icin Beste'ye sevgilerimi yolluyorum :)

    ReplyDelete
  2. Off bu nefis bir şey olmuş. Hele fırınlanmış domatesler insanın aklını alır yerken :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...