01/03/2013

tender-juicy-flavorful

 
 
 
 
 
 
 
crispy skin-juicy interior
buttermilk roast chicken
 
 
2 cups buttermilk
5 garlic cloves,peeled and smashed
1 tablespoon kosher salt
1 tablespoon granulated sugar
1 ½ teaspoons paprika
fresh ground black pepper
chicken parts (I used 2 thighs, 4 legs)
drizzle of olive oil
flaked sea salt 
chopped coriander  (or parsley ) and thyme

Whisk the buttermilk with garlic,salt,sugar,paprika and black pepper.
Place all the chicken parts in a glass cup,
and pour the buttermilk brine over them...
make sure that all parts are covered in the sauce
refrigerate for 24 hours...
When ready to roast,preheat oven to 200 C .
Heat up a cast iron skillet on medium high heat.
Drizzle with olive oil.
Remove chicken from buttermilk brine,shake off excess
 and arrange skin side up on the skillet.
turn off heat and
drizzle lightly with olive oil,sprinkle with additional paprika and sea salt to taste.
Roast for 25-30 minutes until brown and done.
Garnish with herbs of choice...
 
 
 
 
dışı çıtır,içi sulu bir
fırın tavuk
 
 
2 cup buttermilk – yayıkaltı süt (2 kaşık limon suyunun üstüne
2 cup'a dolduracak kadar süt ilave edip 5 dakika bekletin... budur! 
 ya da sulandırılmış yoğurt da kullanılabilir)
5 diş sarımsak (soyulup,ezilmiş halde)
1 kaşık kalın deniz tuzu
1 kaşık tozşeker
1 ½ çaykaşık kırmızı pul biber
taze öğütülmüş karabiber
tavuk (ben 2si bütün olmak üzere toplam 6 but kullandım)
zeytinyağ
pul deniz tuzu
taze kişniş (ya da maydanoz) ve kekik
 
Yayıkaltı sütü sarımsak,tuz,şeker,kırmızı biber ve karabiber ile karıştırarak,
tavukları koyduğumuz payrex kaba dökelim.
Tavukların tamamı bu sos ile kaplı olsun ve
24 saat buzdolabında bekletelim.
Artık pişirme vakti:
Fırını bir taraftan 200 C ye ısıtırken,
döküm tavamızı da ocaküstünde kızdıralım...
az zeytinyağı gezdirip,tavukları soslarından çıkartıp silkeleyelim
ve derileri üstte kalacak biçimde tavaya yerleştirelim...
ateşten alıp,üstlerine hafif zeytinyağı gezdirelim,
biraz pul biber ve deniz tuzu ilavesiyle fırına verelim...
30 dakika... kızarıp,et kemikten ayrılana dek pişecek...
Sunumda taze otlarla çok leziz...
 
 
 
 
 


6 comments:

  1. raw food isi guzelde cig tavuk hatir icin bile yenmez biliyorsun soyle ici solu disi citir senin tavuklardan olsa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sınıfı geçtim , desene ;)))

      Delete
  2. Bu görüntü karşısında dayanmak mümkün değil.
    Çok lezzetli görünüyor. Bir de patatesler de nefis görünüyor, nasıl pişirdiniz merak ettim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tşkler... taze patatesleri kaynamış suda 8 dakika kaynatıyorum... sonra pyrexe alıp,zeytinyağ,ezilmiş sarımsak,deniz tuzu,öğütülmüş taze karabiber ve biberiye ile ovalayıp fırına... kızarana dek...20 dak.. ?! ;)))

      Delete
  3. tavuk sevmeyen biri olarak resimler,sunum,ah birde o tabağın bitmiş hali çatal bıçağın Duruşu ile nasıl canım çekti, hemen bu tarifi yapasım geldi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. böyle bir arzu uyandırabildiğim için çok mutlu oldum ;)))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...