27/05/2013

heavenly cups...

 



 
 
 
Spring Tiramisù
 
Layers of
*ladyfingers (10-12) soaked with strawberry pureé+Cointreau
*mascarpone (100 gms),cream (1 tablespoon),sugar (40 gms),1 egg yolk,Cointreau (1-2 tablespoon) all, well blended and then mixed with whisked 1 egg white
*fresh strawberries
arrange in cups ,layering them and refrigerate overnight…
 
 


 
 
“Bahar”lık Tiramisù 
 
Katlarım şunlardan oluştu:
*çilek püresi ve Cointreau karışımı ile ıslanmış 10-12 adet savayer
*100 gm mascarpone,1 kaşık krema,40 gm şeker,1 yumurta sarısı ve 1-2 kaşık Cointreau ile çırpılan karışımı, katı kar halinde çırpılan yumurtanın akını da ekleyerek havalandırdım
*taze çilekler
kaplara üstüste bu katmanları yerleştirip,bir gece buzdolabında bekletin…tamamdır!

 
 
 
 
 
 


4 comments:

  1. Bu güzel kaseler içindeki lezzeti tutan elleri severim.
    Ellerine sağlık, canım.
    Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. şahane yorum :D ! öpüyorum...

      Delete
  2. Gene şahane ,gene şahane.Sevgiler.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...