every rustic recipe turns me on,
so as every variations of "quiche" !
rustik/kırsal herşeye bayılıyorum,
bu tuzlu turta tariflerinin her türlüsü gibi!
For the pastry :
200 gms of flour +100
gms of butter + 1 egg yolk + and a couple of spoonfuls of cold water will be enough to rub into a dough…
(rosemary and a pinch of salt can be added for extra flavour)…
once you prepare the
dough,leave it in the fridge for at least 30 minutes before rolling out…and
then I spread it in my buttered pie dish and cover it with baking paper and
pre-bake at 170 C for 25 minutes!
Kiş hamuru:
200 gm una, 100 gm
tereyağ ,1 yumurta sarısı ve yarımdan biraz az çay bardağı su,hamuru tutturmak
için yeterli oluyor ....
(isterseniz içine biraz da biberiye ve deniz tuzu katılabilir)
Hamuru biraz dolapta bekletip açtıktan sonra
yağlanmış tart kalıbına yerleştirip,üstünü yağlı kağıt ile kapatarak, 170 derecede 25 dak gibi önpişirme yapıyorum; hamuru
tek olarak!!!
And then you can choose
between various types of fillings and bake your quiche at 175 C for 40-50
minutes to finalize !
Sonra farklı içler
hazırlayıp 175 derecede 40-50 dakika pişiriyorum!
Mushroom filling : onions,mushrooms,thyme
sauted in olive oil+egg mix (constitutes of 6 eggs+2 cups milk+2 cups
cream+salt+pepper+nutmeg)+ grated gruyére cheese
Swiss chard filling: (or
substitute with spinach) onions and chopped chard sauted in olive oil+egg mix+slices
of prosciutto or pastrami +sprinkles of goats cheese
Asparagus filling:scallions
sauted in olive oil + asparagus pre-boiled for 3-4 minutes+egg mix+tarragon or
dill+sprinkles of goats cheese
Leek filling:sliced
leeks sauted in olive oil+egg mix + gorgonzola cheese
Tomato filling:onions
and garlic sauted in olive oil,add tomato pureé and simmer to reduce to a
sauce+red pepper flakes+thyme+parsley+egg mix+sliced tomatoes+sliced
olives+grated parmesan cheese
Or zucchini filling:
(not tried yet,however!) thinly sliced zucchinis + bacon slices + egg mix +
grated gruyére cheese
But the basic recipe for
a “Quiche Lorraine or Alsacienne” calls for : onions+smoked bacon+egg mix and
grated gruyére cheese
mantarlı versiyon için soğan,mantar,kekik
zyağda çevir +egg mix yani (6
yumurta+2 cup süt+2 cup krema+tuz+biber+nutmeg ya da muskat) + ve üstüne rende
gravyer peyniri...
pazılı versiyon (ya da
pazı yerine ıspanak) için soğan,pazı zyağında çevir + egg mix +prociutto ya da
pastırma + üstüne keçi peyniri ...
kuşkonmazlı versiyon için taze yeşil soğan zyağında
çevir +3-4 dak kaynamış suda haşlanmış kuşkonmazlar +egg mix +tarhunotu ya da
dereotu+üstüne keçi peyniri...
pırasalı versiyon için ince
doğranmış pırasaları zyağında çevir + egg mix + gorgonzola peyniri…
domatesli versiyon için
soğan ve sarımsak zyağında çevir,domates püresi ekleyip biraz çektir+ kırmızı
biber+kekik+kıyılmış maydanoz+egg mix+dilim domates+dilimlenmiş zeytin+rende
parmesan peyniri
ya da başka bi versiyon,kabaklı
( ben daha denemedim!?!) kabak ince dilimler halinde +bacon dilimleri +egg mix
+ rende gravyer peyniri
Ancak ben klasik bir “Quiche
Lorraine ya da Alsacienne ” yapacağım
diyorsanız , iç malzemesi bunlardan ibaret :
Soğan + jambon + egg mix ve rende gravyer
peyniri
Gül, gene çok güzel lezzetler. Başka neli yaparım diye düşündürmüyorsun, birçok seçenek sunarak veriyorsun, teşekkürler.
ReplyDeleteEllerine sağlık, sevgiler.
tşk.ler :)))))))))
Deleteaciktimmmmm bende aserebilirim kis'lerine:)
ReplyDeleteBunları görüp görüp ne kadar güzeller diye iç geçiriyorum ancak. Hiç deneme cesaretinde bulunmadım henüz. Ama çok istiyorum ve mutlaka mantarlısından ve domateslisinden yapacağım. Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
ReplyDeletemerhabalar sevgili Deniz,
Deleteöncelikle paylaşımlarımdan haberdar olmanın yanısıra,yorumunu da katmana çok teşekkürler... sağolsun bu konuda Sare ve Beste,beni hiç yanlız hissettirmiyorlardı,
senin de onlara katılıp haber uçurtman beni çok sevindirdi:))))
tarifler genelde zahmetli ve çetrefilli değiller,kolayca deneyebilirsin...sadece biraz zaman :)
sevgiler
Kiş tarifiniz çok hoşuma gitti.
ReplyDeleteAra dolgularını birer birer deneyeceğim. Tavuklu,mantarlı, pırasalı, ıspanaklı çeşitlerini pişiriyorum.
Domatesli ve pazılı denememiştim; sırasıyla pişirilecek.
Ellerinize sağlık , sevgiler, Pırıl.
domatesli bir Fransız klasiği,ancak herkesin tadına uymuyor bazen... ama pazılı tutar !!! (garantili yani)...
DeleteMerhaba Gul,
ReplyDeletevallahi cok nefis gorunuyorlar. Ayrica fotograf konusunda kiskanilacak derecede iyisin ;). Ben tembel isi kis yapiyorum. Burda buyuk dikdortgen ya da yuvarlak brise veya milfoy hamuru aliyorum (Turkiye'de milfoyler sanirim kucuk kareler seklinde). Sonra artik evde kalan sebze ne varsa, pirasa, mantar, pazi, kullanarak kisliyorum :P.
Bir de olmazsa olmaz parmesan peyniri de katiyorum mutlaka harcimin icine. Nihayet bir kitchenaid sahibi oldum, artik usenmez hamurunu da yaparim :)
Sevgiler,
Deniz
selam Deniz,
Deletetşk.ler takibin ve beğeni dolu sözlerin için... aslında güzel malzemelri biraraya getirdikten sonra evde ya da hazırdan,ne kullansan lezzetli oluyor... ben kiş hamurunu evde yapıyorum ama milföy altlı olan tartlarımı (onlara da kiş mi diyoruz artık,bilmiyorum ?!?)hazırdan milföyle yapıyorum... o da ayrı bir tat ve çok da güzel oluyorlar...dediğin gibi bizdeki milföyler küçük kareler... ya yuvarlak (individual) tek tek hazırlamak lazım,ya da birleştirip hamur yapıp yeniden açmak gerekiyo :( Bu arada, kitchenaid 'in hayırlı olsun... meraklısı için en güzel hediye valla... güle güle (yalana yalana) kullan! renklilerinden mi yoksa ??
Yok beyaz renk aldim. Mutfagim da beyaz (salon mutfak bir arada) o yuzden beyaz da karar kildim. Ahhh, cok seviyorum kizimi (kitchenaid'imi kizim diye cagiriyorum valla :)).
ReplyDeletesüper..."keep it neat and simple" diyosun yani ;))
DeleteSì, sì :) hem evim hem kendim, ne kadar az renk, karmasa o kadar kisisel detay kullanmayi seviyorum ;)
ReplyDeleteSelam Gul,
ReplyDeleteKis tarifini denedim. Hamur cok basarili. Ben hamurun icine tuz ve paprika da ekledim. Yalniz standart tart kalibini kullandigim icin her ne kadar mix egg'i hazirlarken daha az sut ve krema kullansam da karisimin yarisi artti diyebilirim. Simdi fotograflara bir kez daha baktim da keske kelepceli kek kalibimi kullansaymisim ben de senin gibi :(. Ama olsun, artan karisimin icine kirmizi-sari biberleri tavada cevirip ekleyip omlet yapicam ;)
Bir sonraki tarife gorusmek uzere,
Deniz
hamura keyfe göre taze otlar (biberiye gibi),baharat ya da haşhaş tohumu ekleyebilirsin...çok yakışıyor... ben son dönemde tam buğday unu ve haşhaş tohumu ile hamuru hazırlıyorum,hem daha leziz hem de daha rustik görünümlü oluyorlar ;))) afiyetle ...
DeleteHmm hashas tohumu.Nasil atladim, daha gecen gun aldim. Bu arada ben de hashas tohumunu gorgonzolali gnocchilerde kullaniyorum, kesinlikle tavsiye ederim. Bir restoranda bu sekilde yemistim ve cok begenmistim.
ReplyDeleteCiao ciao
gorgonzolalı gnocchi... che buono :P
Delete