as mornings get cooler,I need
to have one of these energetic breakfast bombs...
ancak bu enerji bombalarından
biri,beni bu serinleyen günlere karşı ısıtabilir...
french toast variations:
my classic:
white loafs soaked
in egg+brown sugar+cinnamon+milk mixture and pan-fried in butter...
then layered
with brie or goats cheese
and topped with toasted walnuts,and pan-fried banana
slices in maple syrup and cinnamon!
her zaman yaptığım:
yumurta,kahverengi
şeker,tarçın,süt kombinasyonuna banılmış ve tereyağda kızartılmış
ekmekler,
arada brie (keçi peyniri de olur),
üstte ceviz,tarçın,akçaağaç şurubu
ile tavada çevrilmiş muz!
or you could try the same
method with slices of panettone i/o bread,why not?!
ya da aynı işlem ekmek yerine
panettone dilimleri ile de denenebilir...
ben denedim !
that’s a different taste:
now,only
one side of our white loaf slice is soaked (for 30 seconds) in our mixture of
eggs+milk+orange juice+brown sugar+lemon zest+cinnamon+nutmeg.
Pan-fry in
buttered pan for 2-3 minutes,soaked side down...
and while frying spread melted
white chocolate and raspberries on top.
Sandwich this slice with a new slice of
bread,dipped side facing up
and flip over and fry the other side for another 3
minutes.
Serving immediately, dusted with icing sugar...
tatları biraz çeşitlendirelim:
ekmek dilimlerinin bir tarafını,
yumurta+süt+az portakal suyu+limon kabuğu
rendesi+kahverengi şeker+vanilya ekstresi+tarçın+ muskat karışımına
30 saniye
bandıralım
ve banılan taraf alta gelicek şekilde tereyağlı tavada 2-3 dakika
pişirirken
araya eritilmiş beyaz çikolata ve frambuaz taneleri koyalım.
Üstünü
diğer bandırılmış ekmeğimizin kuru tarafı ile kapatıp,
tavada çevirelim ve üç
dakika da bu tarafını kızartalım.
Sunumda pudra şekeri serpmek şart ..
wanna try with a croissant? :
then
prepare a quick filling first with apples;
pan-fry apple slices with some brown
sugar in butter and cook over low heat till tender...
slice croissant in
halfways and dip in egg+cream+sugar+lemon zest+cinnamon mixture...
pan-fry them
in buttered pan...
layer with caramelized apple filling
and dust with icing
sugar...
kruvasan ile denemek ister miydiniz?:
önce hızla bir iç malzeme hazırlayalım;
elma dilimlerini az kahverengi şeker ile
tereyağda çevirip,
kısık ateşte yumuşayana dek pişirelim...
ortasından ikiye
böldüğümüz kruvasan dilimlerini
yumurta+krema+şeker+limon kabuğu rendesi+tarçın
karışımına bandırıp,
tereyağında her iki tarafını da kızartıp,
araya hazırladığımız
karamelize elma malzemesi ile sandviç yapıp,
pudra şekeri serperek sunuma
hazırlayalım...
|
artık bomba gibiyim! |
so which one are you up to?
siz hangisinde karar kıldınız?
butun bu acayip lezzetli seyleri yedikten sonra hala nasil bu kadar ince kalabiliyorsunuz?
ReplyDeleteha ha, ne güzel bir yorum ?!! keşke kalabilsem hep...mücadele veriyorum desek ;))
Deletemımmm Hepsi bir birinden nefis görünüyor..Hepimiz bu güzelliklerin karşısında az yeme mücadelesi veriyoruz..Ellerine sağlık canım..
ReplyDeletetşk.lerrrrr
DeleteHepsi de harika görünüyor. Kahvaltıda nasıl da enerji verir gün için.
ReplyDeleteEllerinize sağlık, güzel bir derleme olmuş.
tşk.ler...
Delete