these mini cheesecakes,all done with the same formula
just twisting few combinations according to
your taste...
basics:
for the filling,
450 gms cream cheese (ricotta will do as
well)
3/4 cup sugar
1 teaspoon vanilla extract
3 eggs, lightly beaten
1 tablespoon lemon rind
pinch of salt
Beat cream cheese until smooth
Add sugar, and beat until combined,
than beat in vanilla,eggs,lemon rind and
salt.
Preheat oven to 160 C. Line your mini-muffin
tins with liners.
chocolate buttons
combine 1 1/2 cups crushed ginger or cinnamon
graham crackers
with 4 tablespoon melted butter
stir well till the mixture look like wet
sand!
press 1 tablespoon of the mix into the bottom
of each cupcake liner
bake in the oven for 5 minutes
then pour the cheesecake batter above the
prepared crusts
bake again until the filling is set,for 25
minutes
place one chocolate button in the center of
each cheesecake,
just before 8 minutes before taking out of
the oven!
cool in cups and then chill for at least 4
hours before serving...
raspberry swirls
same steps as above,
adding few drops of raspberry purée
(raspberries and sugar in blender,then
sieved)
on tops of the cheesecake batter,
and create a marbled/swirling effect
oreo lovers
instead of preparing the crust as above,
place one whole oreo cookie in the bottom of
each lined cup
and stir some crushed oreos in the cheesecake
batter as well...
pour the filling above the cookies and bake
as above
sadece lezzet önceliğinize uygun, ufak
manevralar gerekli...
temelde,peynirli karışım şöyle:
450 gm krem peynir (lor ya da labne kullanabilirsiniz)
450 gm krem peynir (lor ya da labne kullanabilirsiniz)
3/4 cup şeker
1 çaykaşık vanilya ekstresi
3 yumurta,hafif çırpılmış
1 kaşık limon kabuğu rendesi
accık tuz
Krem peyniri çırpıcınızla pürüzsüz olana dek
çırpın
Şekeri ekleyip çırpmaya devam…
Sonrasında sırasıyla vanilya,yumurta,
limonkabuğu rendesi ve tuzu çırparak ekleyin
Fırınınızı 160 C ye ısıtıp,mini muffin
kaplarınızı yağlı kağıt ile döşeyin
(ben kağıt muffin kaplarından kullandım)
çikolata tutkunları
1 1/2 cup toz haline çekilmiş zencefil ya da
tarçın aromalı bisküviyi
4 kaşık eritilmiş tereyağı ile karıştırın
neredeyse ıslak kum görüntüsünde olacak...
herbir kabın dibine birer kaşık bu karışımı
döküp bastırın
ve fırınınızda 5 dakika pişirin
daha sonra hazırladığımız peynirli akışkan
kapları doldurana dek dökün
tekrar fırında 25 dakika pişirin
fırından almadan evvel pişirme süresinin son
8 dakikasında
cheesecake'lerin ortalarına birer çikolata
diski yerleştirin!
Tamamıyla soğuduktan sonra,buzdolabında en az
4-5 saat bekletin…
frambuaz ya da meyveli isteyenler
yukarıdaki aynı işlemler...
sadece son fırına vermeden evvel,
peynirli akışkan hamurun üstüne bir çaykaşığı
ile
frambuaz püresi damlatın
(frambuaz ve az pudra şekeri önce blendera
sonra süzmeye...)
kürdanla hafif karıştırma hareketi ile şekil
verin
oreo'suz yapamam diyenler
yukarıdaki bisküvili alt tabaka yerine,
herbir muffin kabının dibine birer bütün oreo
kurabiye yerleştirin
ve birkaç kırılmış oreo bisküviden de
peynirli karışıma katabilirsiniz...
devamında pişirme süresi aynı diğerleri
gibi...
Your mini cheesecakes look and sound so delicious!
ReplyDeletethks Rosie... which one is your fave ? ;)
Deleteminik minik çok şeker olmuşlar, çok da şık duruyorlar, ellerinize sağlık...
ReplyDeleteçok tşk.ler ;)))
Deletebu arada yazmayı unutmuşum, bence frambuazlı olan :))
ReplyDeletegüzel bir hafta diliyorum size...
tşk.ler... gerçekten güzel bir hafta sonu oldu bize,özellikle cumartesi pırıl pırıl güneşli bir hava ile baharı tattık yine ;)
Delete