I am sooo amazed by the vibrant combination of colors and
flavors of this recipe…
and decided to give it a try with a new aroma?!…
definitely will enliven your opening menu…
bu tarifdeki görüntü ve sunum,beni benden aldı…
denendi,ufak manipülasyonlarla…
ve karar verildi ki,bundan sonra açılış menülerimin baş
tacı;)
beetroot tartare
3 beetroots
1 lime juice
1/2 teaspoon wasabi paste
2 tablespoon olive oil
salt and pepper
feta cheese
1/2 cup chopped
walnuts (toasted with chili flakes,then caramelized with a spoonful of honey)
Roast the beets: Place the beets,tightly wrapped with
parchment paper,
in 200 C preheated oven and roast for an hour until tender…
peel the beets,when
cool and cut into cubes…
Prepare the dressing with lime juice,wasabi paste,olive oil
and seasoning…
Add this dressing to the chopped beetroots,mix and leave to
rest for 24 hours.
To serve, place the
tartare mix in a circle mould ( I usually use cans…)
then layer with crumbled feta,then walnuts…
carefully remove the can-ring and serve…
pancarlı meze
3 pancar
1 misket limonu suyu
1/2 çaykaşık wasabi ezmesi
2 kaşık zeytinyağı
tuz ve biber
beyaz peynir
1/2 cup (bir avuç)
iri kırılmış ceviz (pul biber ile kavurup,bir kaşık bal ile karamelize edin)
Pancarları yağlı kağıtla sarıp,200 C ısıtılmış fırında,
yumuşayana dek,yaklaşık bir saat pişirin…
soğuyunca dış kabuğunu soyup,ufak küpler halinde doğrayın
limon suyu,wasabi,zeytinyağı ve tuz,biber ile hazırladığınız
sosu,
bu doğranmış pancarlara karıştırarak 24 saat bekletin…
sunum için,pancarları çember kalıp yardımıyla
(ben bu işi her iki ucunu kestiğim konserve kutuları ile
yapıyorum)
tabaklara yerleştirin
pancarların üstüne önce ufalanmış beyaz peyniri,sonra da cevizleri
serip,
çember kalıpları yavaşça çıkarın… hazır !
tatlı zannetmiştim:)wasabi ezmesi nedir,alternatifi ne olabilir
ReplyDeletebayırturbundan elde edilen acı hardal lezzetinde bir tatlandırıcı,ama tatlı diil - çok çok acı ... tatlandırıcı yerine lezzetlendirici demek daha doğru herhalde... acı hardal da kullanılabilir... ya da bu tür tatları sevmiyorsanız,o zaman balsamic sirkeye sadık kalın :)))
Deletesevgiler
Pancar sevginiz bize ne güzel tatları getiriyor.
ReplyDeleteGörüntüsü lezzetinin de güzel olduğunu bağırıyor gibi...
Afiyetle...
p.s.Ne zamandır alayım diyordum, acele tarafından wasabi ezmesi almam lazım.
Yaptim cok guzel oldu , acaba pancar yerine roka yapsam yine ayni sos guzel olur mu ?
ReplyDeleteNe dersiniz ?
Derya
"roka salatasını limonsuyu,wasabi,zeytinyağı ve tuz,biber ile tatlandırılmış sos ile sunalım !" önerinizi yanlış anlamadım, değil mi ??? tabii ki de çok yakışacağını düşünüyorum bu sosun ... ancak tabak başlangıç tabağından uzaklaşır sadece roka ile ... yine ceviz,peynir,belki yeşil elma dilimi ile zenginleştirebilirsiniz ...
DeleteBaslangic gibi degilde quichin yanina hafif bir oglen atistirmasi gib yaptim o da cok guzel oldu . Tesekkurler
ReplyDeleteBu arada ben tariflerinizin bir cogunu deniyorum ya da bir menu hazirlayacaksam mutlaka sitenize girip bakiyorum ilham aliyorum desem yanlis olmaz sanirim :) bunun icin de ayrica tesekkurler . Yeni tariflerinizi bekliyorum :)
D
tabii çok iyi fikir ! bistro tarzı bi öğlen yemeği ;)) ayrıca çok sevindim,tarifleri beğendiğinize,sonuçta hepimiz birbirimizden ilham alarak "besleniyoruz" ! Paylaşmak bana da büyük keyif veriyor ... sevgiler
Delete