this is how "dutch crunch" is consumed!
e yaptık,bari yiyelim !
the bread...
mustard
pickles
lettuce
burgers
cheddar cheese
caramelized onions
tomato
the bread...
ekmeğimiz...
hardal
turşu
yaprak salata
burger
çedar peynir
karamelize soğan
domates
ve yine ekmeğimiz...
burgers are prepared with
entrecote+breast of lamb+tail fat
coarsely grinded once,
kneaded with salt+pepper+broth
rested at 0 C overnight
burgerler şöyle hazırlandı :
antrkot+kuzu döşü+kuyruk yağı
kalınca tek çekimlik, kasaba ısmarlandı
tuz+karabiber ve az etsuyu ile yoğruldu
bir gece buzdolabında (0 C) bekledi
entrecote+breast of lamb+tail fat
coarsely grinded once,
kneaded with salt+pepper+broth
rested at 0 C overnight
burgerler şöyle hazırlandı :
antrkot+kuzu döşü+kuyruk yağı
kalınca tek çekimlik, kasaba ısmarlandı
tuz+karabiber ve az etsuyu ile yoğruldu
bir gece buzdolabında (0 C) bekledi
uyduruk bir kiymayla deneycegim mecburen ama o sulu sulu lezzetli kofteni hayal ettim:)
ReplyDeleteolur olur... extra malzemelerle telafi edersin sen !
Deleteddunden kalam bir parca mucver, bir parca tavuk pane (panesi amaranthe ve pirinc unuyla crunchy olsun diye), bir yaprak salata, kornison, emmantel o la la harikasin muck muck
ReplyDeleteişte bu!! sandviç için de harika bu... ben de hamburgerler dışında mantar-soğan-peynir-kekik ve çamfıstık kombinlemesi yapmıştım! dediğin gibi ekmek güzel,herşey gider bunlarla :D afiyetler...
DeleteYmmm, ben de siklikla yapiyorum yani en az ayda bir kere. Disarida hamburger yemedigimiz icin ve de sevdigimizden evde hallediyoruz. Gul, ben ayrica yagsiz tavada cevirdigim pancetta affumicato'yu ya da bacon'u da ekliyorum hamburgere. Bir de tvdeki bir kac programda gordugum kadariyla, henuz denemedim, peyniri iki tarafi pisirildikten sonra kofte halen tavadayken uzerine koyup eritiyorlar. Denemek lazim.
ReplyDeleteBuon appetito...
Deniz
off off off... lezzet patlaması! da bu arada biz de yiye yiye çatlıycaaz :D
Deletepeynir konusunda haklısın aslında,biz sabırsızlık edip araya sıkıştırıverdik,halbuki şöle bi eriyip akması gerekirdi... bi daha sefere :)
tşk.ler
Burger köftesi pişirme tekniğinizi öğrenebilir miyim? Nasıl bir ateş, tava, yağ ve sürede?
ReplyDeleteBurger köftesi yağlı olduğu için tava yı tercih etmedim.Tava yerine elektrikli ızgara da pişirdim,böylelikle akan yağlar tekrar köfteyle temas etmedi.Biz orta-az pişmiş sevdiğimiz için köftenin bir yüzünü 3-4 dakika diğer tarafını da 2-3 dk.tutuyoruz.Pişirme esnasında köfteyi parmağımla bastırarak elastikiyetini kontrol ediyorum.Köftenin elastikiyeti avuç içi ile başparmağınızın birleştiği bölge gibi elastikse,yeterli derecede pişmiş demektir.
DeleteYazicam yazicam surekli unutuyorum. Ben de esim de ekmek yemeyiz. Tas catlasa ayda 1 bilemefin 2 kere ekmek girer bizim eve kaldi ki o da ya kurufasulye yapmisimdir ya da turk usulu bol soslu salata :). Yalniz bu ekmek bir harika, ozellikle esim bayiliyor. Artanlari dondurucuya atiyorum cozulunce de gayet lezizler. Simdi yine yapicam, aksama hamburger var.
ReplyDeleteSevgiler,
Deniz
harikasın Deniz ! bizde de ekmek ,sulu yemeklerin ya da zeytinyağına bandırmanın baş tacı !!!
Delete