09/04/2013

fastHOMEfoodMADE

 
 
 
 
 
 
this is how "dutch crunch" is consumed!
 
 
 
e yaptık,bari yiyelim !
 
 
 
 
 
 
 
mustard
pickles
lettuce
burgers
cheddar cheese
caramelized onions
tomato
 
 
 
 
 
 
 
hardal
turşu
yaprak salata
burger
çedar peynir
karamelize soğan
domates
ve yine ekmeğimiz...
 
 
 
 

 
  
burgers are prepared with
entrecote+breast of lamb+tail fat
coarsely grinded once,
kneaded with salt+pepper+broth
rested at 0 C overnight



burgerler şöyle hazırlandı :
antrkot+kuzu döşü+kuyruk yağı
kalınca tek çekimlik, kasaba ısmarlandı
tuz+karabiber ve az etsuyu ile yoğruldu
bir gece buzdolabında (0 C) bekledi














 
 


10 comments:

  1. uyduruk bir kiymayla deneycegim mecburen ama o sulu sulu lezzetli kofteni hayal ettim:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. olur olur... extra malzemelerle telafi edersin sen !

      Delete
  2. ddunden kalam bir parca mucver, bir parca tavuk pane (panesi amaranthe ve pirinc unuyla crunchy olsun diye), bir yaprak salata, kornison, emmantel o la la harikasin muck muck

    ReplyDelete
    Replies
    1. işte bu!! sandviç için de harika bu... ben de hamburgerler dışında mantar-soğan-peynir-kekik ve çamfıstık kombinlemesi yapmıştım! dediğin gibi ekmek güzel,herşey gider bunlarla :D afiyetler...

      Delete
  3. Ymmm, ben de siklikla yapiyorum yani en az ayda bir kere. Disarida hamburger yemedigimiz icin ve de sevdigimizden evde hallediyoruz. Gul, ben ayrica yagsiz tavada cevirdigim pancetta affumicato'yu ya da bacon'u da ekliyorum hamburgere. Bir de tvdeki bir kac programda gordugum kadariyla, henuz denemedim, peyniri iki tarafi pisirildikten sonra kofte halen tavadayken uzerine koyup eritiyorlar. Denemek lazim.

    Buon appetito...
    Deniz

    ReplyDelete
    Replies
    1. off off off... lezzet patlaması! da bu arada biz de yiye yiye çatlıycaaz :D
      peynir konusunda haklısın aslında,biz sabırsızlık edip araya sıkıştırıverdik,halbuki şöle bi eriyip akması gerekirdi... bi daha sefere :)
      tşk.ler

      Delete
  4. Burger köftesi pişirme tekniğinizi öğrenebilir miyim? Nasıl bir ateş, tava, yağ ve sürede?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Burger köftesi yağlı olduğu için tava yı tercih etmedim.Tava yerine elektrikli ızgara da pişirdim,böylelikle akan yağlar tekrar köfteyle temas etmedi.Biz orta-az pişmiş sevdiğimiz için köftenin bir yüzünü 3-4 dakika diğer tarafını da 2-3 dk.tutuyoruz.Pişirme esnasında köfteyi parmağımla bastırarak elastikiyetini kontrol ediyorum.Köftenin elastikiyeti avuç içi ile başparmağınızın birleştiği bölge gibi elastikse,yeterli derecede pişmiş demektir.

      Delete
  5. Yazicam yazicam surekli unutuyorum. Ben de esim de ekmek yemeyiz. Tas catlasa ayda 1 bilemefin 2 kere ekmek girer bizim eve kaldi ki o da ya kurufasulye yapmisimdir ya da turk usulu bol soslu salata :). Yalniz bu ekmek bir harika, ozellikle esim bayiliyor. Artanlari dondurucuya atiyorum cozulunce de gayet lezizler. Simdi yine yapicam, aksama hamburger var.
    Sevgiler,
    Deniz

    ReplyDelete
    Replies
    1. harikasın Deniz ! bizde de ekmek ,sulu yemeklerin ya da zeytinyağına bandırmanın baş tacı !!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...