Gingerbread Pumpkin
Cookies
1/2 cup sugar
1/2 cup brown
sugar
1 egg
1/3 cup
molasses
1/2 cup
pumpkin puree
2 1/2 cup
flour
2 teaspoon
cinnamon
1 1/2 teaspoon
ground ginger
1/2 teaspoon
ground cloves
1/2 teaspoon
salt
2 teaspoon
baking soda
Preheat oven
to 175 C
Line baking
sheets with parchment paper
In a large bowl, sift together flour, spices,
salt and baking soda,
all dry ingredients…
In another
cup,cream butter and sugars until smooth,
add egg and
pumpkin puree and molasses...
then mix the
dry mix with wet ingredients
and stir until well combined
scoop the
batter onto the prepared baking sheet,
leaving 3-4 cm between each scoop
bake for 13-15
minutes
let cool on
the baking sheet for 5 minutes
then transfer cookies onto a cooling rack
you may glaze
with royal icing
Zencefilli
balkabaklı kurabiye
3/4 cup tereyağı,oda
sıcaklığında
1/2 cup şeker
1/2 cup esmer
şeker
1 yumurta
1/3 cup
pekmez
1/2 cup
balkabağı püresi
2 1/2 cup un
2 çaykaşık
tarçın
1 1/2
çaykaşık zencefil
1/2 çaykaşık
karanfil
1/2 çaykaşık
tuz
2 çaykaşık
kabartma tozu
Fırınınızı
175 C ye ısıtın
Fırın
tepsisini yağlı kağıt ile döşeyin
Kuru malzemeleri
bir kapta eleyin ; un,baharatlar,tuz ve kabartma tozu…
Diğer
kapta,tereyağ ve şekeri çırpın
Yumurta,balkabağı
püresi ve pekmezi karıştırın
Kuru malzeme
karışımını,bu ıslak malzemelerle birbirine yedirin
Fırın
tepsisine 3-4 cm aralıklı olarak birer kaşık top halinde dizin
13-15 dakika
pişecekler
Soğuyunca,kurabiye
kutularında saklayabilirsiniz
Yumuşak
dokuda ve çok aromatik lezzette olan bu kurabiyeleri,
isterseniz
kaplama şekeri ile kaplayabilirsiniz…
Gül, kurabiyeyi istiyorum ama kahve de olsun yanında.
ReplyDeleteMuhteşem görünüyorlar pişerken evde ki baharat kokusu etrafı çoşturmuştur.
Afiyetle, canımcım.
tmm , o zaman sabah kahvesine yapalım... şöle 11 civarı ;)))
Delete