14/02/2013

love is in the air!

 
 

 
 
 
 



 
 

beetroot crepes with mascarpone glaze:
 
for crepes:
250 gms flour - 3 large eggs - 5 cl oliveoil - 1/2 liters of milk - pinch of salt -
 1 or 2 cooked beetroot,puréed
(for the sweet version, you can add 20 g of sugar to this mix)
 
In a bowl, put the flour, eggs, oil, beet puree and salt.
 Mix with a whisk to make a smooth paste.
Add the milk gradually, whisking constantly.
The dough is ready when it is homogeneous but let it stand for 1-3 hours in the fridge.
When the dough has rested, pour a little oil in a frying pancakes.
Pour a little batter and bake. Flip the pancake with a spatula and cook again.




to assemble :
spread a thin layer of raspberry pureé sweetened with powdered sugar on crepes...
(you may use raspberry jam!)
then a spoonful of mascarpone well-beated with some powdered sugar and vanilla extract
garnish with berries,mint leaves,mascarpone glaze and powdered sugar...
 



mascarpone sos ile pancarlı krepler:
 
krep için :
250 gm un - 3 yumurta – 5 cl zeytinyağ - 1/2 litre süt - 1 tutam tuz –
1-2 pişmiş ve püre haline getirilmiş pancar
(Tatlı versiyonu için, bu malzemelere 20 gm tozşeker de eklenebilir)

Bir kapta un, yumurta, yağ,pancar püresi ve tuzu çırpıcı ile karıştırın.
Karıştırırken sütü de yedirerek ekleyin.
Pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde edince buzdolabında 1-3 saat bekletin.
Hafif yağlanmış kızgın tavada krepleri ince dökerek pişirin.



 
ve bu görüntüyü elde etmek için:
kreplere ince bir tabaka pudra şekeri ile tatlandırılmış frambuaz püresi sürdüm
(frambuaz reçeli de olabilir , tabi!)
birer kaşık da yine pudra şekeri ve vanilya ekstresi ile tatlandırılmış 
mascarpone peyniri...
sonra da üstünü taze frambuaz-böğürtlen vs,nane yaprağı,
mascarpone ile hazırladığım sos ve pudra şekeri ile süsledim... 
 
 







2 comments:

  1. mımmm.Müthiş olmuş..Çok yaratıcı..ellerinize sağlık..Lezzetini çok merak ettim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pancar seven ya da sevmeyen için aslında oldukça nötr bir tat! hele bu mascarpone,frambuaz kombinlemesiyle hafif bir tatlı olarak sunulabilir... tuzlu versiyonunda da denemedim ama beyaz peynir,balsamic sirke,maydanoz ve zeytinyağı ile kombinlerdim ;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...