24/11/2012

moody weather ...

 
 
 
This "winter" meal may drive my mood up: 
 slow roasted turkey , tartiflette and red wine ... ;)
 
Bu kış menüsü belki “halet-i ruhiyye” mi düzeltebilir... ;)
 
 
Some slits over the turkey’s skin
Rubbing with salt,ground pepper,fresh thyme and rosemary and oliveoil
quartered onions and garlic cloves at the base of a baking tray
placing the turkey in this tray,sprinkling  ½ cup of water,well-covering up with parchment paper
into the oven preheated to 200 C ,30 minutes
reduce to 180 C , 1 hour
reduce 160 C,uncover,30 minutes
DONE!!

and Happy Thanksgiving!
 
 
Hindilere birkaç çizik at
Zeytinyağ,taze biberiye ve kekik,deniz tuzu ve taze öğütülmüş biber ile ov
Fırın tepsisine dörde bölünmüş soğanlar ve sarımsak dişleri yerleştir
Hindiyi üstlerine koy, ½ çay bardağı su serpiştir , yağlı kağıt ile kapat
200 C ısıtılmış fırına,30 dakika
180 C ye düşür, 1 saat
160 C ye düşür, üstünü aç, 30 dakika
TAMAMDIR!!

bu da bizim Şükrân Günü menümüz olsun!
 
 
And now the tartiflette:
 boil 5-6 potatoes until almost tender
  leave to cool aside
 fry sliced onions,bacon and prosciutto cubes in a pan
add ½ cup of white wine and cook till it evaporates
season to taste with pepper,fresh thyme
rub garlic into your baking dish
place your cooled down potatoes,cut into chunky pieces
season with salt and pepper
layer with onions mixture
then again the potatoes
season with salt and pepper
cut Reblochon cheese
(or another soft cheese of your choice,I used Brie!)
 through the middle so you have two thin rounds
 place cut side down on the potatoes
add a drizzling of créme fraiche
bake for 30-40 minutes at 180 C ..
 

 
gelelim “tartiflette” / fırın patatesimize:
5-6 patatesi yumuşayana dek haşla
halka kıyılmış soğanları,küp kesilmiş jambonları tavada çevir
 ½ cup beyaz şarap ekleyip,şarap uçana dek pişir
karabiber ve taze kekik ile tatlandır
fırın kabını taze sarımsakla ovala
soğumuş patatesleri iri küplar halinde yerleştir
üstlerine tuz, biber
soğanlı karışımı üstüne yay
tekrar kalan patatesleri yerleştir
ve yine tuz,biber
Reblochon peyniri ortadan ikiye böl
(bulamazsan yumuşak bir cins,ben Brie kullandım!)
 Peynir halkalarını patateslerin üstlerine
Az biraz da krema
180 C de 30-40 dakika yeterli
 
 


1 comment:

  1. Çok lezzetli ikili...Pardon şarapla birlikte üçlü olmuş. Afiyetler olsun.
    Bu günler gelince benim de hindi günlerim gelir sanki, kokusunu ve tadını çok severim.
    Sevgiler.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...