For a quick and
fulfilling lunch:
Tagliatelle with clams
Çabuk ve doyurucu bir öğlen yemeği:
Kum midyeli makarna
Start with olive
oil,crushed garlic,few chili peppers chopped...
continue with clams and
a glass of white wine...
when boiling,add your
fresh tagliatelle and cook till the wine evaporates,
and season with salt,pepper,parsley,lemon
rind...
Zyağ ile başlıyoruz,
ezilmiş 1-2 dişsarımsak,doğranmış taze chili biber katıp,
midyeleri ekliyoruz...
bir bardak beyaz şarap ekleyip,kaynayınca
“taze” makarnayı katıp,şarap buharlaşana dek pişiriyoruz...
taze karabiber,tuz,maydanoz ve limon kabugu rendesi ile tadlandırıyoruz...
You may also variate a
bit by adding fresh prawns and diced tomatoes
along with clams,tastes good!
Başka bir sefer de,kum
midyeleri ile birlikte
taze karides ve
doğranmış domatesler de katabilirsiniz,
lezzeti arttırmak adına
;)
Of of nefis olmuş..Deniz ürünlerini ben yemiyorum ama misafirlerime severek yapıyorum..Bu tarifide muhakkak deneyeceğim..ellerinize sağlık.sevgiler..
ReplyDeleteNefisss...
ReplyDeletecümleten afiyetle :D
ReplyDeleteMerhaba Gul,
ReplyDeletekabuklularin kabuklarini temizleyip yapiyorsun, biz genelde kabuklariyla birlikte pisiriyoruz.Ben kabuklu goruntusunu de seviyorum. Ama senin yaptigin sekilde yemek, yiyeyene buyuk kolaylik.
Fotograflar gecrcekten cok cok basarili, eminim lezzetler de oyledir.
Hoscakal
Deniz
sağol Deniz,güzel yorumların için... aslında kabuklu hali daha artistik tabii ancak risotto ve pastada kolaya kaçıp,marketten temizlenmiş paket halinde aldığım deniz mahsülleri ile yapıyorum tembellikten... bi tek yahni usülü,Bouillabaisse - fish stew vs tariflerinde işin hakkını verip,kabuklu halde,zahmetiyle işe girişiyorum...
Deletegörüşmek üzere :))