03/07/2012

red currant delicacies

nowadays we started harvesting our red currants,black currants
and here is my first trial with red currants :
 "tartelettes des groseilles"

for 5 mini pies

let's prepare the pie crust with 100 gms flour + 45 gms butter (cold and cut into cubes) + 50 gms icing sugar + 1 small egg and 1 or 2 tablespoons of cold water... mix all ingredients except water by hand and add water bit by bit to feel the consistency of the dough.Roll out and place in buttered mini pie moulds and poke a few holes with fork to prevent from rising.While preparing the filling you can let them rest in fridge for 30 minutes...meanwhile heat your oven to 180 C
 ...and now the filling:
150 gms ricotta cheese + 2 eggs + 90 gms icing sugar + 2 or 3 spoonful of cream + half spoonful of lemon rind... mix them all and pour into your pie moulds and top with handful of red currants...into the oven for 30 minutes of baking.Remove and let chill.
 Dust with icing sugar, if desired.






 
  

şimdi frenk üzümlerimizi toplama zamanı ve kırmızı cinsi ile ilk denemem:
"tartelettes des groseilles"


5 mini tart için
100 gm un + 45 gm tereyağ (parça parça) + 50 gm pudra şekeri + 1 yumurta (ufak boy) + az su (hamuru tutturmak için,yaklaşık 2 kaşık ) ... hamuru hazırlayıp tart kalıplarına göre açıp yerleştiriyoruz... çatalla delip buzdolabında beklemeye alıp,bu arada fırını 180 derece ısıtırken, iç malzemeyi hazırlıyoruz :  150 gm ricotta +2 yumurta + 90 gm pudra şekeri + 2-3 kaşık krema + limon kabuğu rendesi... hepsini iyice karıştırıp kalıplara döküyoruz ve üstlerine birer avuç frenk üzümü ekleyip fırına... 30 dak sonra çıkartıp soğumaya bırakıyoruz ve afiyetle yiyiyoruz

     





these pies are like mini cheesecakes fitted in pie crusts,
and they are just adapted to my taste of sweetness!

bu mini turtalar tam da benim sevdiğim tatlılık kıvamında,
 tart hamuruna oturtulmuş cheesecake çakması olmuşlar !



10 comments:

  1. Çok güzeller, ellerine sağlık. Ben şimdi hangisini yapacağım akşam çayına...
    Ellerine sağlık, sevgiler.

    ReplyDelete
  2. fotograflar çok guzel hele en sondaki:) frenk uzumu kirmizi olanlar, digerine bektasi uzumu deniyor. Benimde bir avuc var cok begnedim senin tartlari ah su diyet olmasa !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. biz bi de karaları topladık geçen gün... onlar biraz ekşimtrak.Blackberry olmadıklarından eminim,görünüş itibariyle black currant,sözlük çevirisi siyah frenk üzümü ?!? beyazlar bektaşi,bu karalara ne diycez ? ,)

      Delete
  3. kara derken ustu kipkirmziz oluyor o mu? daha olmadilar biraz yumusamasi lazim bizde bekliyoruz basinda yoksa eksimtrak dedigin gibi ona da kara bektasi uzumu de :)

    ReplyDelete
  4. aaa yok sen cassis'i diyorsun onlar cig zor yenir evet anca meyve salatasina filan serpistirebilirsin ama pisince acaip bir delicacy olur! sahane likor olur, tartlara çok yakisir siyah frenk uzumu olabilir adi neden olmasin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. evet işte o!! bi koca tabak.. dondurdum şimdilik;)

      Delete
  5. Hayat paylastikca guzel diye buna derim, turtalar super gorunuyor, deneyecegim mutlaka :))

    ReplyDelete
  6. These tartlets look wonderful! How great it is to have your own currants?! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thks. a lot... they taste wonderful too for those who like pastries with a sufficient taste of sweetness ;)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...