I wouldn't have imagined that it would taste just like "prosciutto crudo"
after mixing all these flavors of spices but great success!
We stick to the original recipe of Chef Roberto Leoci,
only with the explanation of what we have included for the "pickling spice":
only with the explanation of what we have included for the "pickling spice":
1 tablespoon mustard seeds + 1 teaspoon coriander seeds + 1 teaspoon whole cloves + 1/2 teaspoon ground ginger + 1/2 teaspoon dried red pepper flakes + 1 bay leaf crumbled + 1/2 teaspoon ground cinnamon... put all in grinder and that's it!
Şef Roberto Leoci'nin tarifi 'ni harfiyen uygulayarak yaptığımız ördek göğsünden prosciutto,
öncesinde içine koyduğumuz onca baharatın etkisiyle
pek inandırıcı bir tarif gibi gelmemişti gözüme...
ama bir de baktık ki, tadı aynı "prosciutto crudo" oluvermiş!
öncesinde içine koyduğumuz onca baharatın etkisiyle
pek inandırıcı bir tarif gibi gelmemişti gözüme...
ama bir de baktık ki, tadı aynı "prosciutto crudo" oluvermiş!
siz biraz fotoğraflarla ağzınızı sulandırın,tarif altta :)
bir kasede 1 cup deniz tuzu,1 cup kahverengi şeker,2 çorbakaşık rezene tohumu,
2 çorbakaşık muscat rendesini karıştırıp,içine şu baharat karışımını da ekleyin:
1 çorbakaşık hardal tohumu+1 çaykaşık kişniş tohumu+1 çaykaşık karanfil+
1/2 çaykaşık toz zencefil+1/2 çaykaşık kırmızı pul biber+1 kuru defne yaprağı+
1/2 çaykaşık tarçın..bunları da önce öğütücüye,sonrasında da kasedeki karışımın içine...
iki ördek göğsü ile prosciutto'muzu yapıyoruz...
önce keskin bir bıçak ile ördeklerin yağlı deri tarafına,
derileri ve hatta az biraz da etini kesikleyecek şekilde diagonal çizikler atın...
önce kasemizdeki baharat karışımı ile etleri bolca ovalayıp,
kaseye yatırdıktan sonra üstlerini de bu karışımla örterek
bir gece buzdolabında bekletin...
ertesi gün etleri karışımdan çıkartıp,
fazla tuz-baharat karışımını silkeleyin ve
tülbent bezine etin altına ve üstüne gelicek şekilde birer tutam taze,koparılmış halde biberiye,
kekik ve adaçayı yerleştirip,
etleri bez (ince tülbent) ve iple sarın...
şimdi iş geldi havadar,kuru bir mekanda asmaya...
biz bahçede,garaj altına astık:)
ve işin yoksa sabırla 2 hafta bekle :(
biz 20 gün bekledik ve sonuç bu:
not bad at all, made some crostini with them!
ve crostini yapılıp yutuldu!
hiiiiii harkulade hemen yapmaliyim sahane olmus Gulllllllll
ReplyDeletehadi bakalım,bekliyorum hbrleri :)))
DeleteHimmm, beklemeye degmis sanki. Cok guzel gorunuyor.
ReplyDeletegerçekten çok lezzetli oldu... beklemeye de, tekrar tekrar denemeye de değer !! :))
Deletemımmm nefis olmuş..Yaptıktan sonra beklemek zor..ellerinize sağlık..Başka hangi etle yapabiliriz acaba..
ReplyDeleteorijinal tarif ördek göğsü...tahminim etin yağsız,sinirsiz bir bölümden olması ancak üstünde de bir o kadar da yağlı kalın bir deri tabakası bulunmalı... !!
DeleteEve döner dönmez yapacaklarımın ilk sırasına oturdu bile, ellerine sağlık.
ReplyDeletetşk.ler... çok beğeneceksiniz,eminim ;))
Delete