I have this combination inside my chicken breasts :
diced dried tomatoes+salt+pepper+a good amount of minced parsley+minced basil leaves+lemon rind
+crumbled feta cheese+1 or two cloves of mashed garlic...
+crumbled feta cheese+1 or two cloves of mashed garlic...
prepare your chicken breasts for filling by making an incision inside,
the outer part will be the part with the skin...
fill the chicken breasts with this mixture and
cook them in pre-heated iron skillet first with their skin side down for a few minutes
then turn the other sides and cover with baking paper and cook for 10 minutes...
again turn once again and cook for two more minutes covered with paper and pressed down with a lid...
slice them diagonally on your serving plate...
slice them diagonally on your serving plate...
liquidize the fat in your skillet with lemon juice and dribble over the chicken slices and
maybe a bit of olive oil as well!
tavuklarımın içlerinde şu karışım var...
kurutulmuş kıyılmış domates+tuz+biber+bol kıyılmış maydanoz+kıyılmış fesleğen+limon kabuğu rendesi
+ufalanmış beyaz peynir+1-2 diş ezilmiş sarımsak...
+ufalanmış beyaz peynir+1-2 diş ezilmiş sarımsak...
derileri üstünde tavuk göğüs parçalarının iç kısımlarına bıçakla dolgu için cepler açıyoruz...
bu karışımı doldurup,derileri alta gelicek şekilde,önceden kızdırılmış döküm tavada birkaç dakika pişiriyoruz,
sonra çevirip diğer taraflarını pişirmek üzere,üstlerini yağlı kağıt ile kapatarak 10 dakika pişiriyoruz...
sonra tekrar çevirip,yine kağıtla kapalı ve üstünden bastıracak şekilde bir kapakla ağırlık yaparak
bir iki dakika daha kızartıyoruz...
sonra çevirip diğer taraflarını pişirmek üzere,üstlerini yağlı kağıt ile kapatarak 10 dakika pişiriyoruz...
sonra tekrar çevirip,yine kağıtla kapalı ve üstünden bastıracak şekilde bir kapakla ağırlık yaparak
bir iki dakika daha kızartıyoruz...
servis tabağına verevine parçalar keserek yerleştiriyoruz...
tavadaki yağı biraz limon suyu sıkarak inceltip,üstlerine gezdiriyoruz...
Nefis bir lezzet olmuş..Sarma yapmaktansa,kesip arasına koymak iyi fikir.ellerine sağlık.
ReplyDeletesağol Nursen... dediğin gibi hem daha pratik,hem de göğüs etini yenebilir hale getiren nefis bir tat ;))
ReplyDeleteGül, ellerine sağlık. Tavuğu çok güzel bir karışımla muhteşem yapmışsın. Yağlı kağıt işini de çok sevdim. Afiyetler olsun, canım.
ReplyDeletesağol Sare'cim ;))
Deletebu oglene yapiyorum malzemeler degisti maydanozun yerini mercankosk aldi, beyaz peynir yok yerfistigi kiriklari koydum:=) simdiden guzel gozukuyor bakalim nasil olacak?
Deletefacebookdan aldım haberleri... ben de deniycem bu yeni tatlarla ;)
DeleteEvimizde tavuk çok sevilir.
ReplyDeleteÇok pratik ve şık görünümlü bir tarif olmuş:))