02/10/2012

seafood tagliatelle




For a quick and fulfilling lunch:
Tagliatelle with clams

 



Çabuk ve doyurucu bir öğlen yemeği:
Kum midyeli makarna



Start with olive oil,crushed garlic,few chili peppers chopped...
continue with clams and a glass of white wine...
when boiling,add your fresh tagliatelle and cook till the wine evaporates,
and season with salt,pepper,parsley,lemon rind...



 



Zyağ ile başlıyoruz,
ezilmiş 1-2 dişsarımsak,doğranmış taze chili biber katıp,
midyeleri ekliyoruz...
bir bardak beyaz şarap ekleyip,kaynayınca
“taze” makarnayı katıp,şarap buharlaşana dek pişiriyoruz...
taze karabiber,tuz,maydanoz ve limon kabugu rendesi ile tadlandırıyoruz...



  

You may also variate a bit by adding fresh prawns and diced tomatoes
 along with clams,tastes good!




Başka bir sefer de,kum midyeleri ile birlikte
taze karides ve doğranmış domatesler de katabilirsiniz,
lezzeti arttırmak adına ;)



5 comments:

  1. Of of nefis olmuş..Deniz ürünlerini ben yemiyorum ama misafirlerime severek yapıyorum..Bu tarifide muhakkak deneyeceğim..ellerinize sağlık.sevgiler..

    ReplyDelete
  2. Merhaba Gul,
    kabuklularin kabuklarini temizleyip yapiyorsun, biz genelde kabuklariyla birlikte pisiriyoruz.Ben kabuklu goruntusunu de seviyorum. Ama senin yaptigin sekilde yemek, yiyeyene buyuk kolaylik.

    Fotograflar gecrcekten cok cok basarili, eminim lezzetler de oyledir.

    Hoscakal

    Deniz

    ReplyDelete
    Replies
    1. sağol Deniz,güzel yorumların için... aslında kabuklu hali daha artistik tabii ancak risotto ve pastada kolaya kaçıp,marketten temizlenmiş paket halinde aldığım deniz mahsülleri ile yapıyorum tembellikten... bi tek yahni usülü,Bouillabaisse - fish stew vs tariflerinde işin hakkını verip,kabuklu halde,zahmetiyle işe girişiyorum...
      görüşmek üzere :))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...