ben bir kez galette yapmayi denedim ama hamurun pismesinde basarisiz oldum. Hamurun tabani cok islak kaldi. Firinim da bir sorun oldugunu sanmiyorum cunku yeni ve ustelik statik ozelliginde pisirdim. Senin puf noktan nedir? Bu arada ben de ozellikle galette icin demeyeyim ama meyveli hic bir tatlidan bikamam!!!
Merhabalar...galette için verilen hamur tarifleri tereyağ,un ve az su bazından oluşuyor (ya da pie crust denilen hamurlar...)ancak farklı uygulamalara göre içine aroma vermek için limon kabuğu rendesi,toz badem,haşhaş tohumu vs.. ya da hafif tatlandırmak için şeker,şurup,bal vs.. katılabiliyor... bence burada önemli olan hamurun oluşumunda önce tereyağ (erimemiş,küp küp kesilmiş halde) ve kuru malzemeyi (un) pütür pütür ,ekmek kırıntısı görünümünde birbirine yedirmek ve sonra suyu azar azar dökerek hamuru homojen hale getirmek... (en basit ve çok kullandığım ölçü 100 gm tereyağ,200 gm un ve 3-4 kaşık soğuk su)... hamuru muhakkak buzdolabında en az 30-40 dakika bekletiyorum...ve meyveleri çiğden üstüne koymadan evvel,1 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp,hamura inceden sürebilirsin... ıslanmayı önlemek için işe yarar!! fırın önceden ısıtılmış olucak... Galette hamurlarında biraz daha tereyağ miktarı bol,daha kıpır kıpır,"flaky" bir gevrekliği oluyor... denersen haber ver ;)))) good luck!
hayiiirrrr aklimda hep yapacagim biraz daha bogurtlen toplayayim ben:)
ReplyDeleteMerhaba Gul,
ReplyDeleteben bir kez galette yapmayi denedim ama hamurun pismesinde basarisiz oldum. Hamurun tabani cok islak kaldi. Firinim da bir sorun oldugunu sanmiyorum cunku yeni ve ustelik statik ozelliginde pisirdim. Senin puf noktan nedir? Bu arada ben de ozellikle galette icin demeyeyim ama meyveli hic bir tatlidan bikamam!!!
Hoscakal
Deniz (Genova)
Merhabalar...galette için verilen hamur tarifleri tereyağ,un ve az su bazından oluşuyor (ya da pie crust denilen hamurlar...)ancak farklı uygulamalara göre içine aroma vermek için limon kabuğu rendesi,toz badem,haşhaş tohumu vs.. ya da hafif tatlandırmak için şeker,şurup,bal vs.. katılabiliyor... bence burada önemli olan hamurun oluşumunda önce tereyağ (erimemiş,küp küp kesilmiş halde) ve kuru malzemeyi (un) pütür pütür ,ekmek kırıntısı görünümünde birbirine yedirmek ve sonra suyu azar azar dökerek hamuru homojen hale getirmek... (en basit ve çok kullandığım ölçü 100 gm tereyağ,200 gm un ve 3-4 kaşık soğuk su)... hamuru muhakkak buzdolabında en az 30-40 dakika bekletiyorum...ve meyveleri çiğden üstüne koymadan evvel,1 yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp,hamura inceden sürebilirsin... ıslanmayı önlemek için işe yarar!! fırın önceden ısıtılmış olucak... Galette hamurlarında biraz daha tereyağ miktarı bol,daha kıpır kıpır,"flaky" bir gevrekliği oluyor... denersen haber ver ;)))) good luck!
DeleteBilgiler icin cok sagol. Uzuuun zamandir mutfagimdan uzak kalmistim, boyle bir tarifle donus yapmak keyifli olacak.
ReplyDeleteTesekkurler
Deniz
rica ederim... işe yarasın da !!
Delete